diy oppvarming: passiv solenergi

diy oppvarming: passiv solenergiPassiv solenergi bygging utnytter solens varme til å varme et hus, og omvendt, holder det kjøligere i varmt vær. Du kan bygge et hjem for å maksimere fordelene ved passiv solvarme, eller få mest mulig ut av din nåværende hjem design for å utnytte passiv solenergi evner. Passiv solvarme er miljøvennlig, bærekraftig (så lenge sollys eksisterer) og fri (etter eventuelle byggekostnader)

Du trenger:.
Window byggevarer (for nye bygninger eller bygninger som skal ombygd).
Termisk masse materialer (for nye bygninger).
Wall byggematerialer (for nye bygninger).
Gardiner.
Passive-solenergi varmtvannsberederen.


en.
Bygg et nytt hjem eller bygning slik at vinduene vender mot sør eller renovere et gammelt hjem til sørvendt vinduer, som anbefalt av Environmental Protection Agency (EPA) og Arizona Solar Center. Sydvendte vinduer sele sollys og gjør den om til varme som det trenger inn i glasset.
To.
Bygg et nytt hjem, bygg eller bygg tillegg med noen termisk masse materialer, som anbefalt av EPA. Termisk masse materialer er tette byggematerialer, som stein og betong, som absorberer varmen fra sola, så langsomt slipper den. De holder varmen i løpet av sommeren, slik at den ikke diffuse i hele huset så raskt og bli for varmt inne.
Tre.
Bygg et hjem for å minimere nordvendte veggen høyder og maksimere mengden sollys som treffer sørvendte vinduer og vegger om vinteren. Ifølge Arizona Solar Center, etterlater mye varme en bygning gjennom skyggelagt nordvendte vegger. Derfor anbefaler Center bygge et nytt hjem, slik at taket bakkene mot en kortere nordvendte veggen. Byggherrer kan også vinkelen på taket for å skygge sørvendte vinduer fra varme overhead solen, men la mer vinklet vintersol å treffe vinduet og varm opp hjemme i den kalde årstid.
Fire.
Åpne gardiner i vinduene som vender mot solen om dagen om vinteren for å tillate sollys inn vinduene for å varme opp huset. Lukk gardiner som ikke mot solen, særlig om natten, for å hjelpe holde varmen inne i bygningen, som anbefalt av EPA. I løpet av sommeren, for å lukke gardiner i løpet av dagen blokkere sollys og holde huset kjøligere.
Fem.
Installer en passiv-solenergi varmtvannsberederen, som anbefalt av EPA. Solen varmer vannet i en tank på en passiv-solenergi varmtvannsberederen før det renner inn i hjemmet normale gass eller elektrisk varmtvannsbereder. På dager med nok sollys til å varme opp vannet, vil de elektriske eller gass varmtvannsbereder ikke slå seg på. På kjøligere dager, vil den tradisjonelle berederen bruker mindre energi enn om vannet ikke hadde blitt oppvarmet av solen.
6.
Installer en termisk dammen til å varme hjem i løpet av vinteren og kjølig den sommeren. The Arizona Solar Center beskriver en termisk dammen som et lag av vann omsluttet i UV beskyttende plast med en mørk fôr under. Termisk dammer som regel sitte på taket, slik at de absorberer sollys. I løpet av vinteren, varmer vannet inni dem opp og deretter sakte varmer opp hjemmet under. I løpet av sommeren, oppstår det en motsatt prosess, og vannet absorberer varmen som ellers ville gå inn i huset.
7.
Plant en løvtrær å blokkere sommersolen på sørsiden av hjemmet. Treets blader vil falle av for vinteren og la solen komme til huset og varm den opp. Trær også gjøre en god vindsperre for å gjøre hjemmet mindre trekkfulle vinterstid.

Andre artikkelen

  • solenergi kontra elektrisk oppvarming av vann
  • propan kontra metan til oppvarming
  • kan jeg bruke noen form for oppvarming med solenergi?
  • Hva er fordelene med oppvarming med vedfyring ovner?
  • diy oppvarming: passiv solenergi
  •