propan kontra metan til oppvarming

propan kontra metan til oppvarmingPropan og metan er hydrokarboner som reagerer med oksygen for å utløse et betydelig energi. Både propan og metan kan brukes til oppvarming, hver drivstoff, men har sine egne fordeler og ulemper, men heller vil typisk være billigere enn oppvarming med elektrisitet

trenger Du:
svamp eller klut
. . Såpe.
Cleanser.
Sandpapir.
Målebånd.
Bead bord.
Sirkelsag.
Lim.
Caulk.
Drivning gun

Typer

Metan har de molekylære formel CH4,. Det er tetraedrisk i form og har fire hydrogenatomer arrangert symmetrisk rundt et sentralt karbonatom. Propan har tre karbonatomer og seks hydrogen, så dens molekylformel er C3H6.

Funksjoner

Propan har et høyere kokepunkt enn metan, så det er lettere å kondensere, lagring og transport. Metan er lettere enn luft, og dermed har en tendens til å stige hvis utgitt, mens propan er tyngre, og dermed har en tendens til å synke til gulvet og bassenget i lukkede rom hvis den unnslipper.

Effekter

Propan har mer lagret energi per volum og frigjør dermed mer varme når samme mengde propan er brent. Metan, derimot, er vanligvis billigere i forhold til kostnaden per mengde energi frigjøres, selv om priser og kostnader sammenligninger kan variere avhengig av hvor du befinner deg.

Advarsel

Begge gassene er brannfarlige og dermed utgjøre en sikkerhetsrisiko, propan er ofte lagret i tanker under trykk, og disse kan være underlagt lokale forskrifter. Hvis propan slipper ut, utgjør det en større fare fordi det har en tendens til å synke, og den har en lavere tenning temperatur enn metan.

Potensielle

Metan er en potent drivhusgass og dermed metan lekkasjer har potensial til å bidra til global oppvarming . Begge brensel produsere en tilsvarende mengde karbondioksid, en annen klimagass, når de blir brent, men propan vil gi ut mer karbondioksid enn metan.

Andre artikkelen

  • solenergi kontra elektrisk oppvarming av vann
  • kan jeg bruke noen form for oppvarming med solenergi?
  • diy oppvarming: passiv solenergi
  • propan kontra metan til oppvarming
  • Hva er fordelene med oppvarming med vedfyring ovner?
  •