Slik legger du gulvlaminatgulv

Slik legger du gulvlaminatgulv 

1.

Fjern tepper hvis laminatgulvet skal erstatte det. Dette er en overflate laminatgulv kan ikke dekke (referanse 2). Dekk bare betong med en 6 mm plastplate dampbarriere, løp vegg-til-vegg og festet med maskebånd (referanse 2). Pass på at gulvet er flatt, lim opp løs tre eller fliser for å unngå å svelge når laminatgulvet er installert. Eventuelle løse overflater eller undertrykk i undergulvet vil medføre bevegelse i de sammenføyde laminatplankene, noe som resulterer i et støyende gulv når de gikk videre (referanse 1).

2.

Klargjør laminatet ved la det sitte inne i rommet for å bli gulvet 48 timer før installasjonen. Laminatgulv utvides og kontrakterer og må bli vant til romtemperaturen der den skal ligge. Dette trinnet minimerer ekspansjonen, slik at gulvet ikke spenner noen steder mens du utvikler hull i andre fra sammentrekning (Referanse 1). Gulvene trenger ikke fjernes fra emballasjen i løpet av dette trinnet.

3.

Mål bredden på rommet. Dette vil avgjøre hvor bred den første og siste raden av planking skal være. Del rombredden med en plank, og trim halvparten av resten fra første og siste rad av planker (referanse 2). For eksempel i et rom som er 12 fot, 6 tommer bredt, deles 150 tommer med 12 tommer for bredden av et stykke laminat. For 6 tommers resten, trim først og siste rad av laminat ned til 3 tommer hverandre mens de resterende radene er igjen deres originale dimensjon for å dekke hele bredden av gulvet. Monter ekspansjonsavstandsstykker langs veggene, og begynn å dekke undergulvet med laminatplanker, trimmet side mot veggen (referanse 2) . Husk å ta kontakt med spesielle instruksjoner som følger med gulvsettet E begynner prosjektet.

4. Monter laminat ved å plassere tungen på en plank vinkel inn i sporet på den andre planken, og trykk ned for å klemme dem sammen (Referanse 2). Begynn å installere i venstre hjørne av rommet og fortsett å legge laminatplanker til du når veggen. Mål det siste brettet fra veggholderen til slutten av den siste installerte planken, og kutt med den dekorative siden ned med en motorsag (referanse 2). Sett inn det siste brettet og fortsett til neste rad.

5.

Stopp når du kommer til et gulvrør for å lage et tilpasset montert stykke laminat. Bor et hull i planken som er en fjerdedel til en halv tomme større enn røret, og kutt deretter planken halvveis langs det borede hullet. Monter laminatet rundt røret og lim stykkene sammen igjen og klem. Ikke lim laminatet til undergulvet (Referanse 2).

Tips og advarsler

 • Bland planker fra forskjellige bokser for designvariant (Referanse 2).
 • Bruk resterende stykker for å forlenge laminat til dørrammens dybde hvis det er dører (Referanse 2).
 • Når du fjerner en plank for å reparere eller erstatte, må du ikke koble ut tungen -in-sporet låsing har mer enn tre ganger eller det er bundet til å mislykkes (referanse 2).
 • Glueless laminatgulv er en slitesterk, lett å ta vare på og enkel å installere gulvbelegg som ser bra ut. Dens popularitet har vært høy blant DIY søkere siden den ble introdusert til USAs hjem forbedringsmarked i 1982 (Referanse 1). Fordi det er et flytende gulvsystem, kan laminatgulv installeres over eksisterende gulv og trenger ikke festes til underetasjen. Dette betyr at du kan installere den over vinyl, hardved og flis med minimal forberedelse (referanse 1). DIY-entusiaster kan ha en bemerkelsesverdig etasje uten spesialopplæring annet enn håndboken som følger med gulvsettet (referanse 1).

  Andre artikkelen

  Slik installerer du et toalett i et hjørne
  Hvordan blir mønstre laget i tre dører?
  Innfelt belysningsideer
  DIY Bike Storage Rack
  Slik installerer du badet Beadboard
  Slik installerer du dørskjermer
  Slik bestemmer du ventilens fjærhøyde
  Slik installerer du et bad under vaskeskap
  Ulike typer tre dører
  Typer Utvendig Stucco
  Hvordan lage en loft konvertering
  Slik legger du Parkett Self-Stick Vinyl Fliser
  Hvordan bygge garasje veggen skap
  Miter Saw Bruk
  Telefon Installasjon og Reparasjonsverktøy
  Hvordan installerer jeg en takvifte i et 1850-talls gårdshus?
  Hvordan å brenne nytt trykkbehandlet tre
  Slik konverterer AutoCAD 2008 til AutoCAD 2004
  Laminatgulv og tunge pianoer
  Gjør det selv betong gangveier