Hva er hardheten til bambusgulv?

Hva er hardheten til bambusgulv? 

Definisjon

Bambus er ikke teknisk et tre, men et gress som vokser veldig raskt og har en tendens til å forny seg om bare noen få år. Dette gresset er kuttet ned og splittet i tykke bånd av bambusfiber. Denne fiberen legges sammen igjen for å danne planker og sammenlåsbare plater som brukes til gulv. Denne prosessen gjør vanligvis bambus mykere enn ekte hardved, men også billigere.

Naturlig

Naturlig bambus har en hardhetsgrad på rundt 1400, som kan sammenlignes med skog som hvit eik, aske og australsk cypres. Det er ikke så mykt som myke skog som gran eller furu, men det er mykere enn de fleste hardtre som brukes til gulv som rød eik, lønn og mahogny.

Karbonisert

Karbonisert bambus har blitt kjørt gjennom en prosess som avslører bambus til intens varme og press. Dette krystalliserer de resterende sukkene i fiberen og gjør bambus mørkere. Bambusgulv er tilgjengelig i mange nyanser, takket være denne krystalliseringsprosessen. Men karbonisert bambus er også mykere enn vanlig bambus, med en vurdering på rundt 1.120, som ligger nærmere bøk og hjerte furu enn hvit eik.

Vevd

Vevd bambus består av bambusstrender som er vevd sammen for å øke sin styrke. Bambus tråder kan gjøres mye tøffere hvis de er vevd over hele brettet, og vevd bambusgulv har en hardhetsklasse på mellom 1500 og 2000, som ligner på hardtre som brukes på gulv.

Andre faktorer

The hardhet av bambus avhenger av mer enn bare hvordan det er laget. Eldre bambus har en tendens til å være vanskeligere enn umoden bambus når den er kuttet. Bambus med et lavere fuktighetsinnhold, være vanskeligere enn bambus, som fortsatt har en høy andel fuktighet i fibrene. Bambusgulv blandet med andre typer gulv, som sponplater, vil ofte være vanskeligere enn rent bambusgulv. Gulvhårdhet bestemmer hvor lett det kan knuses eller knuses med kraft. Hardhet påvirker gulvets holdbarhet. De som installerer gulv som håndterer mye fottrafikk, kan ønske å velge materialer med høyere hardhetsgrader. Den vanlige skalaen viser PSI, eller pund per kvadratmeter, som gulvet kan ta før det brytes . Dette er en nyttig indikator på styrken av bambus og lignende gulvmateriale.

Andre artikkelen

Ulemperne med radio vannmåler
Slik bruker du en takvifte for husholdningsbruk
Slik konverterer du 14 mikron til Mils
HUD Krav til grunnlag på mobile hjem i Montana
Hvordan fjerne Vinyl Floor Squares
Snekker Måleverktøy
Fjerne Terrazzo Tile Fra Betong Slab
Instruksjoner for hvordan du installerer en innerdørsenhet
Passiv solvarmeinformasjon
Hvordan lage en betong skorstein cap
Hvordan å fullføre kjeller gulv
Slik Gel Stain en glassfiber dør
Gjør det selv Finishing en kjeller
Slik legger du til Engineered Hardwood
Forseglet Grout Tile Vs. Unsealed Grouted Tile
Slik limer du ned en solid bambusgulv
Leed sertifiseringsprotokoll
Hvordan bygge melamin hyller
Hvordan erstatte Vinyl Siding med murstein eller stein
Hvordan å forny keramiske fliser