Hvordan henge en interiørhusdør

Hvordan henge en interiørhusdør 

1.

Mål dørkarmen og døren. For å få en god passform, må de horisontale og vertikale dørmålinger være 1/4 tommer mindre enn de horisontale og vertikale rammemålingene. Klipp døren til riktig størrelse ved hjelp av en sirkelsag hvis forskjellen er mer enn 1/4 tommer. Start kuttene dine på hvert hjørne og arbeid på tvers av sidene. Bruk en planer hvis forskjellen er mindre enn 1/4 tommer. Sand sidene av døren til de er glatte.

2.

Hvis døren ikke har et forhåndsinnstilt hengselsted, må du opprette en. Tegn en oversikt over dørkanten for hengslene. Deretter skarver du en liten innrykk med en hammer og meisel som tilsvarer hengslets størrelse. Hengselkanten skal være jevn med overflaten på dørkanten.

3.

Legg døren inne i dørrammen og legg shims - 1/4-tommers treverk som brukes til midlertidig å holde døren på plass - i gapet mellom døren og rammen for å sentrere den. Merk plasseringen av hengslene på dørkarmen.

4.

Åpne hengslene og legg den ene siden av hvert hengsel på rammen. Hvis du vil at døren skal svinge, bestemmer du hengselretningen. Hvis du vil at døren skal åpne inn i et rom, plasser hengslene inne i rommet. Skru hengslet til rammen ved å kjøre i skruen som fulgte med hengselet gjennom skruehullene inn i dørkarmen.

5. Legg dørsiden motsatt dørknappen mot hengslene. Legg hullene på gulvet og hold døren i vertikal stilling. Skrue døren til hengslene på samme måte som i trinn 3, kjører skruene gjennom hengslene og inn i døren. Fjern shims for å lukke døren.

6.

Installer dørbrytermaskinen i henhold til pakningsanvisningene.

Interiørdører hjelper til med å skille romene i huset ditt. De gir privatliv for soverom og bad, og de skjuler personlige eller felles eiendeler fra offentlig visning, som de som er inneholdt i skap. Heng innerdørene riktig slik at de åpnes og lukkes lett, og låser og dørhåndtaksmekanismer retter seg riktig. Du trenger litt tålmodighet, men du kan vanligvis få jobben gjort på en ettermiddag.

Andre artikkelen

Baderom Redecorating Tips
Slik fjerner du vinylfliser fra tregulv
Slik installerer du innfelt belysning nede
Slik legger du laminatgulv under dørjambs
Slik installerer du kjøkkenteller
Hva er polymerbetong?
Slik fjerner du et fastkjørt spiker fra en håndverkspiker
Utvendig Vinyl Siding Farger
DIY kjøkkenkiosk
Telefon Installasjon og Reparasjonsverktøy
Slik installerer du betongblokkblokker
Bygg en skorstein for en vedovn
Hvordan bygge et skjult våpenrom i kjelleren
Slik installerer du strålende gulvvarme i et gammelt hjem
Typer av lettvektige badekar
Hvordan håndtere og snekkerarbeid
Wood Backsplash Ideas
Hvor skal man begynne med laminatgulv
Slik bruker du bilderammer for å skape en vellykket effekt
Fjerning av Graffiti Paint