Hvordan er MDF Wood Made?

Hvordan er MDF Wood Made? 

Produksjonsprosess

MDF er en blanding av raffinerte trebiter og spåner som er malt i en fin fiber. Treet oppvarmes før raffinering for å gi det ferdige produktet en sterkere og mer fuktighetsbestandig overflate. Under raffinering blir treet gnidd i fiberbuntene (referanse 1). Et bindemiddel eller en voksharpiks blir tilsatt, som vanligvis er ureaformaldehyd, og produktet blir så varmpresset, slipt og sagd i meget tette ark. Det krever om lag 23 tommer av en fiber / harpiksblanding for å lage et MDF-ark, mens det bare tar ca 4 til 6 tommer treflis og sagflis for å lage ett ark med '# xBE; .

Funksjoner / Fordeler

De fleste MDF er flattere enn kryssfiner og warps mye sjeldnere. MDF er presanded, noe som gjør det fint for raske lamineringsprosjekter. Den kommer i 100 forskjellige trearter og kutt, inkludert noen spesialiteter. En annen egenskap ved MDF er at den ikke har korn, noe som gjør det til et stabilt materiale som er glatt, flatt og jevnt. MDF kutter godt etter en jevn kant, og den kan også enkelt maltes med et primerlag først og deretter maling.

Ulemper

MDF koster omtrent dobbelt så mye som sponplater. Det er noen ganger vanskelig å finne å kjøpe siden mange DIY og lumberyards ikke pleier å bære den. MDF må kanskje kjøpes gjennom en byggherre eller kabinettleverandør.

En av ingrediensene i MDF, formaldehyd, har vært knyttet til mulige helseproblemer og er mulig karsinogen, så du bør kutte eller sand MDF utendørs og med en maske eller åndedrettsvern og beskyttelsesbriller, om mulig.

Programmer

MDF brukes til møbler, hyller, laminatgulv, dekorative støping, dører, mantler og mange andre trebearbeidingstiltak. Det er en god isolator for lyd og varme. MDF er veldig lett å arbeide med og allsidig, siden det tar godt med å spikle, lime, skrue, stifte og feste ved hjelp av dowels.MDFs ensartede overflate gjør det til et perfekt materiale for trefinér og plastlaminat.

Spesifikasjoner

Standardstørrelsen for MDF er 4-å-8 fotark i forskjellige tykkelser, mens de største arkene vanligvis er 5-12 fot. Standardtykkelsene er 1/8 tommer, 3/16 tommer, 7/16 tommer, og # xBD; tommer og 11/16 tommer. Fiberbrett med middels tetthet, eller MDF, er et produsert kompositt-treprodukt som er veldig lik sponplater, men et mye tettere sluttmateriale. Den er laget av skrapstøv og fibre som presses sammen. MDF brukes til mange prosjekter og trebearbeiding applikasjoner, og er et godt valg for mange trearbeidere på grunn av byggekvaliteten.

Andre artikkelen

Hvordan isolere en kjeller Joist
Hvordan finne kostnadsoverslagene for å remodel et bad
Slik bruker du en butikk Vac for støvinnsamling
Slik fjerner du badekar
Hvordan å designe en inngangsdør veranda
Slik installerer du bøyle dører
Slik installerer du boligflater
Slik installerer du selvklebende flis
Hvilken side av murmurens mur går Ridgid Isolasjon?
Slik installerer du en toalettflensspacer
Hvordan lage en betongpaviljong trinnvis
Slik fjerner du arklinoleum
Typer av lettvektige badekar
Asbest taktak farer
Hvordan lage komposting toaletter
Hvordan figurere Square Yards
Hvordan bygge en Radius Interior Door Jamb
Hvordan klippe rundt hull i flis
Hvordan lage utendørs skritt
Hvordan kutte maskinduk