Abs Pipe vs PVC

Abs Pipe vs PVC 

Materiale

Kjernematerialet i ABS-rør og beslag er en termoplastisk harpiks kjent som akrylonitrilbutadienstyren eller ABS for kort. Rørene har en skumkjerne, og kanten av hvert rørstykke må limes mindre enn 1 tommers for å opprettholde motstand mot høyt trykk. PVC-rør, også kjent som CPVC, er laget av et termoplastisk materiale kjent som klorert polyvinylklorid. Den viktigste strukturelle forskjellen mellom de to typene er at ABS som materiale er mer fleksibelt enn PVC, og kan deformere under sol eksponering.

ABS-bruk

ABS-rør brukes i stor grad i DWV-applikasjoner, og over 10 milliarder føtter av materialet har blitt installert av konstruktører i boliger og kommersielle strukturer. ABS brukes i både bakken og over bakken, og kan også installeres utendørs, forutsatt at rørene oppfyller visse forhold. Basert på lokale bestemmelser, kan utendørs bruk kreve at rørene inneholder pigmenter for å hindre det fra ultrafiolett stråling eller å bli malt med en vannbasert latexmaling.

PVC bruker

PVC-rør er mest egnet til å distribuere vann over et utvalg av temperaturer. Ved romtemperaturer har rørene et trykk på 400 psi (pounds per square inch), og ved 180 F er trykkverdien 100 psi. PVC-rør er motstandsdyktig mot de fleste vanlige husholdningskjemikalier, og siden materialet ikke støtter forbrenning og ikke kan brenne uten drivstoffkilde, brukes det som et alternativ til tradisjonelle stål- og kobberbaserte rør i sprinklerinstallasjoner.

Merkinger

Både ABS- og PVC-rørtyper kreves av reguleringsorganer for å inneholde fysiske markeringer på kroppen. Selv om rørene er kuttet i forholdsvis små stykker, må markeringene være tydelig synlig på overflaten; Noen lokale forskrifter krever at merkene vises i hver 5 meter rørlengde. Sammen med produsentens navn og varemerker inneholder merkene informasjon om samsvar med standarder, størrelse, type harpiks og tidsplan. Merking for trykkverdier er inkludert i PVC-rør, men er fraværende i ABS-rør, mens en DWV-identifikasjon er inkludert i ABS-rør, men ikke i PVC-rør.

Installasjon

Installering av ABS-rør er enklere enn å installere PVC-rør, fordi den tidligere er en engangs prosess, mens sistnevnte innebærer to trinn. I PVC-installasjon må en lilla primer brukes før liming sammen hver ledd, ellers vil de tåle hverandre over tid. Ved å bruke lilla primer er en involvert og kjedelig prosess fordi subtansen er veldig viskøs og lett kan spre seg, noe som gjør rørene ser uprofesjonelle. En annen ulempe ved PVC-installasjon er at leddene må holdes sammen i 5 til 10 sekunder etter påføring av lim, ellers blir leddene utelatt, i ABS-installasjonen fungerer limet med en gang og leddene må ikke holdes sammen . ABS og PVC er to typer plastbaserte rør og beslag som brukes i byggebransjen. Begge typer brukes i begrenset trykk applikasjoner som DWV (drenering, ventilasjon og avfall) og avløpsledninger. ABS- og PVC-typer har glatte indre overflater som er ideelle for uhindret strømning, og rørets styrke og kjemikaliebestandighet sikrer den nødvendige trengsel for kloakkinstallasjoner. Rørene kan tåle år med utmattelse uten å synge korrosjon, rust eller rot eller noe som helst annen form for materiell nedbrytning.

Andre artikkelen

Hvordan å glassfiber en boks
Hvordan setter du opp et pre-pasted Wallpaper Border?
Hvordan henge en håndklestativ
Slik installerer du laminert gulv selv
Hvordan henge en ny innendørs pre-hengt dør
Solarium fordeler
Hvordan hvitvasking trepaneler
Hvordan grout bad vegger
Typer av Cedar Shingles
Stair Construction Safety Standards
Hva er involvert i å installere etterspørsel varmtvannsberedere?
Hvordan reparere en bifold dør
Hvordan grout Floor Tile Bruke Super-Tek Grout
Instruksjoner for etterbehandling av en trapp
Hvordan bygge en dørkarm for en gammel dør
Slik installerer du lat Susans
ADA Striping Regulations
DIY Bygg en hardt oppbevaringsboks
Slik beregner du om et boligvarmesystem vil spare penger
Sand Blaster Problemer