Slik installerer du Wall Trim

Slik installerer du Wall Trim 

1.

Mål veggen fra et hjørne utover, på gulvet (eller hvor trimmen går), ved hjelp av målebåndet. Merk målingen på et stykke trim, og la 6 tommer eller mer på hver ende av det målte spekteret.

2.

Sett trimmen på mitsaggen, stå den i måten det vil gå på veggen. Skyv det slik at blyantmerket til siden som kommer i hjørnet, sitter rett under bladet.

3.

Vri gjærbladet 45 grader over merket, med retning av svivelen bestemt av type hjørne. For et innvendig hjørne sving det innover, mot stykket. For et utvendig hjørne sving det utover, bort fra stykket. Kutt sågen og gjør kuttet.

4.

Klipp motsatt side av brettet på samme måte, juster vinkelen på miteren avhengig av om den skal et innvendig eller utvendig hjørne. Hvis det ikke kommer til et annet hjørne, men slutter midtvegg, kutt det som om det er et innvendig hjørne (med bladet svingt 45 grader innover), og planlegger å kutte det andre stykket med en motstridende gitter (45 grader utover), slik at de to stykkene blir 'splittet' på den rette spissen av veggen.

5.

Mål stykket trim for veggen utenfor den andre siden av hjørnet. Plasser trimmen på saga på den andre siden av bladet som den var plassert før. Vri bladet i henhold til hvilken type hjørne det er. Klipp trimmen.

6. Legg hvert stykke trim på plass der det kommer til å gå på veggen, med gipsskåret presset tett til hverandre. Fest dem til veggen med en trimspikerpistol, skytespar av negler (topp og bunn av trimmen) hver 12 eller 18 tommer.

Tips og advarsler

 • Bruk beskyttelsesbriller når du klipper trimmet.
 • Wall trim er treformingen som sitter horisontalt langs veggen for å dekke opp hjørnet mellom veggen og gulvet (eller veggen og taket). Det er best å kutte det med en gips så for å få de rette hjørnesvinklene, så det er fine, tette sømmer mellom de forskjellige stykkene. Du kan nagle den til veggen manuelt, men siden trim har en tendens til å splitte seg, du er bedre med å bruke en trimspikerpistol.

  Andre artikkelen

  Hvordan lage skap
  Hvordan kutte Marble Tile manuelt
  Hvordan male over tapet på et bad
  Slik installerer du belysning under kjøkkenskap
  Slik installerer du korkfliser
  Romex Wire Informasjon
  Hvordan installere Hardwood Floor Edging
  Hvordan bygge Tørrvegg og Trimmer Tilgangspaneler
  Informasjon om våtsager til fliser
  Slik fjerner du Quarry Tile
  Slik setter du opp en ekte trebjelke
  Stair Construction Safety Standards
  Hvordan bygge en vedovn
  Slik installerer du granittfliser
  Forskjellene og fordelene med Vinyl vs Aluminium Siding
  Hvordan bygge en hytte for gutter
  Slik installerer du VVS for toalettrør
  Shingles Takmateriale Informasjon
  Overvåkning Hjem Varmetap
  Ulike jobber i byggingen