Batteridrevet boreteknikk

Batteridrevet boreteknikk 

Moment, hastighet og elektrisk kraft

En batteridrevet borer består av en elektrisk motor, drivgir, batteri og motorstyringer. Alle fire komponenter brukes til å kontrollere rotasjonshastigheten til borekronen.

Drivgirene brukes til å justere dreiemomentet som er påført boret. Når boret er justert for maksimalt dreiemoment, blir borekronen svakere, men kan arbeide materialer som er tette eller tykke med færre rotasjoner av borekronen. Dette gjør det mulig for elmotoren å svinge ved lavere hastighet og å bruke mindre elektrisk strøm enn om motoren kjørte borekronen direkte.

Når en borer er satt for minimum dreiemoment, vil borekronen svinge raskere. Dette muliggjør raskere arbeid av tynnere, mindre tette materialer. Denne innstillingen reduserer også antallet borrrotasjoner, noe som gir mindre belastning på batteriet.

Hvis boret ikke inneholder drivgir, må borehastigheten og dreiemomentet styres helt av motorens kontroller. Dette vil utgjøre få problemer når du arbeider med et tynt eller lavt tetthet materiale. Når man arbeider med et tett eller tykt materiale, vil boremotoren imidlertid måtte kompensere for tapet av borekronens rotasjonshastighet ved å kreve mer elektrisk strøm fra batteriet. Dette vil raskt drenere batteriet, slik at batteriet skal lades oftere.

Praktisk bruk

For å bruke en batteridrevet drill på den mest effektive måten, må du endre momentinnstillingene på boret for å matche typen av materiale du jobber med. Momentinnstillingen endres ved å dreie nummerert ringhjul bak borkronen. Sett boret for høyere dreiemoment (vanligvis et av de lavere tallene, for eksempel '1' eller '2' på hjulet) når du jobber med tette eller tykke materialer. Sett boret for høyhastighetsoperasjoner (typisk '5' eller høyere) når du arbeider med lavt tetthet eller tynt materiale. Batteridrevne øvelser kan brukes nesten overalt. Men fordi en batteriladning er begrenset, må borebatteriet lade opp med jevne mellomrom. For å klare hvor ofte et borebatteri må lades opp, må det tas særlig hensyn til materialene som boreren arbeider med. Noen materialer krever mer dreiemoment for å jobbe med en boring; tykkere materialer krever flere borekronrotasjoner. Hvert materiale krever en spesiell teknikk for å jobbe med boret.

Andre artikkelen

Hva er et Gable Roof?
Hva er passiv solenergi?
Slik bruker du lengre borekroner
Slik passer du til toalettstoler
Hvordan klippe kabinettkronkunstverk som ikke er firkantede
Typer av bevegelige broer
Vaskerom Countertop Ideas
Slik oppvarmer du en betongplate
Slik installerer du fliser i et oppe bad
Slik installerer du Stairs Nose Molding
Blokkbindertyper
Slik bruker du paraffinolje på Cedar
Slik bytter du utvendige skyvedører
Slik fjerner du en badekranhåndtak
Hvordan bygge et hjørne oppbevaringsbenk sete
Gjør det selv Vinyl Gulv
Slik installerer du sementbord på kjellergulv
Slik gjenoppretter du kjøkkenskap
Hvordan gjenopplive glassfiber dusjbase
Garasjeportisoleringstyper