Typer av Gable Trusses

Typer av Gable Trusses  En gavl er et fremspringende rom eller en del av huset som er dekket av sin egen individuelle takkonstruksjon. Denne takkonstruksjonen støttes av kapper, som er ordninger av akkorder (bjelker som rammer strukturen og holder spenningen) og baner (bjelker som forbinder akkordene på forskjellige punkter og holder skjærkraft). Mens typiske gavlkroker er enkle, trekantede strukturer, er det flere andre typer med sine egne unike design.

Trekantede

Trekantede klynger - også kjent som vanlige eller gavlkroker - er noen av de vanligste typene av trusser brukt i takkonstruksjon. De er preget av en horisontal base akkord og to øverste akkorder som vinkler innover slik at de fullfører en trekant. Disse trussene kan ytterligere preges av arrangering av deres nettsider. Ifølge den kanadiske Wood Council nettsiden, mens en konge post truss har bare en web kjører vertikalt ned sentrum, en Howe truss inneholder to andre webs (som danner små trekanter) på hver side av sin sentrale web. En Fink-truss har ingen senter-web, og bruker i stedet webene til å danne en W-form som holder opp sine høyeste akkorder.

Attic

Et loftet er hovedsakelig en hel, all-in-one gavelramme som inkluderer taket. Ifølge det kanadiske tre rådet, gir det et brukbart rom i selve trusset, ved hjelp av basen akkord som gulvet. Mens de øverste akkordene vinkler innover, akkurat som i en trekantet truss, har loftet tråden to vinkelrette baner som løper oppover og møter en horisontal web, som er parallell med basekordet. Dette danner et firkantet omriss, som til slutt vil bli rom.

Gambrel

Ifølge det kanadiske tresrådet kan du bruke et gambrel truss til å lage et barnlignende tak til gavlen din. Nettene på en gambrel truss danner en kronform, med to trekanter eller pigger på hver side av en senterstråle. Akkordene danner formen av en bisittet ottekant (hvis du starter fra en av punktene eller oktagonens vinkler).

Høft

Hakkestrikker, som gambrel-trusser, har kronlignende webstrukturer, som danner to pigger på hver side av en senterstråle. Imidlertid, mens en gambrel truss ligner en bøyd ottekant, ligner en hip truss en bøyd sekskant. Den overordnede formen til trussen er en trapesformet, idet basen og toppkordene er parallelle med hverandre.

Saks

Saksplater brukes ofte til å lage katedraltak, men de kan også brukes til å skape store og unike gable design. Ifølge RafterTales.com er de nedre akkordene av saksekrokene ikke horisontale som i de fleste gabletter (for eksempel triangulære, gambrel og hip-trusser). I stedet er de vinklet innover (eller oppover), noe som gjør at den overordnede formen på strukturen ligner en drage eller hengevinger.

Multipiece

Ifølge RafterTales.com er multiece eller piggyback-trusser i hovedsak to staver stablet den ene på toppen av den andre. Dette gjøres vanligvis slik at trusser lettere kan transporteres og på annen måte administreres. Vanligvis vil en multipiece truss ha en liten trekantet truss på toppen av en hip truss.

Andre artikkelen

Hvordan male en keramisk flismur i et bad
Installasjonsinstruksjoner for fartøyets oppvaskkran
Slik installerer du en tørketrommelventil
Hvordan bygge en solenergi hjemme
Slik installerer du kjøkkenteller
Polyester Vs. Glassfiberisolasjon
Hvordan Kutte Keramisk Tile Uten Tile Cutter
De vakreste badene
Slik installerer du paneler og paneler
Slik bruker du Keyless Chuck Drill
Slik bytter du et bad Cement Floor med Vinyl Tile
Hvordan bygge Hardwood Gulv
Slik installerer glassfibertak
Slik installerer du elektrisk radiant oppvarming
Effektiviteten til T-5 Fluorescerende Fixtures
Varmepumper
Slik legger du en Backsplash til en Vanity Top
Hvordan bygge en undergulv av OSB eller kryssfiner
Den beste måten å fjerne Wallpaper Border
Slik vedlikeholder du en hydraulisk jack