Slik fliser du over eksisterende fliser

Slik fliser du over eksisterende fliser 

1.

Kontroller forrige installasjon for strukturell stabilitet. Se etter sprekker i fugemasse. Trykk lett på gulvet med en hammer eller et annet hardt objekt og lytt etter hule ekkoer. Forstå at eventuelle løse stykker eller områder der flisene kan knekke ut, må lappes ved å fjerne de enkelte flisene og fylle området med tinsettmorter i minst 24 timer før du installerer ny flis.

2.

Kjøpe den nye flisen. Å velge fliser som er i samme størrelse som eksisterende fliser gjør installasjonen betydelig enklere og mindre tidkrevende fordi du kan bruke gamle fuglelinjer som referansepunkter i stedet for å måtte opprette en ny layout. Innse at du også kan bruke fliser som er halve størrelsen eller dobbelt så stor som mulig, og bruk fortsatt de tidligere grout linjene.

3.

Sett på sikkerhetsutstyret. Kjør beltesanderen over hele overflaten av den forrige installasjonen. Forstå at for at tinsettmørtelen i den nye installasjonen skal binde seg til overflaten av den gamle flisen, må du forsiktig rukke overflaten på den gamle flisen. Vær spesielt oppmerksom på hjørner og sørg for at du kliper hver tomme av overflaten; noen patched områder fylt med tinsett mørtel trenger ikke å bli slipt. Fjern alt støv og rusk når du er ferdig.

4.

Påfør latexmodifisert tinsettmørtel på gulvet. Bruk fast trykk når du sprer tinsettet for å sikre at du brenner det i den riper overflaten av eksisterende flis. For å oppnå fullstendig dekning, arbeid thinset i alle retninger mens du smør det. Bruk bare nok til å jobbe med noen få fliser om gangen til du er komfortabel med ditt tempo.

5.

Bruk fast press når du legger hvert enkelt flis i sengen av tinsett mørtel. Flytt hvert enkelt flis flis i alle retninger for å fullføre bindingen mellom tynn og fliser, og bruk fliser mellom hver del.

Lag noen rette kutt langs veggene eller andre parametere med fliser skjærebrettet. Bruk flis våtsag til å gjøre kutt rundt hjørner av et skap, døråpning, gulvventil eller toalett. Tørk hvert flis helt med et gammelt håndkle eller en fille før du setter inn, fordi fuktighet kan hindre at tinsettmørtelen limes med flisen.

Tips og advarsler

< li> En typisk 12-by-12-tommers flis krever en 3/8-tommers lakkert. Større fliser krever større hakk, og mindre fliser vice versa.
 • Tileavstandsstykker kommer i en rekke bredder; Størrelsen du velger, avhenger av hvorvidt du vil ha fugemasseforbindelser.
 • Alt materiale og verktøy kan kjøpes eller leies fra din lokale bedriftsforbedringsbutikk.
 • Bruk alltid verneutstyr når du arbeider med strømverktøy av noe slag.
 • Enten du går inn i et pre-eid bolig eller bare er lei av å se på en eldre flis installasjonsdag inn og dag ut, kan installere nye fliser være det beste alternativet for å spruce opp et gulv. Og mens den vanligste måten å installere et nytt flisegulv på er å fjerne den gamle flisen helt og gå tilbake til det opprinnelige substratet, er det anledning til å flette over gamle keramiske fliser eller naturstein. Flislegging over eksisterende fliser kan spare mye tid og ressurser, forutsatt at den gamle installasjonen er strukturelt forsvarlig.

  Andre artikkelen

  Tin Kitchen Backsplash Ideas
  DIY glassfiber dusj
  Typer av hardt tre
  Slik forsegler Keramisk Tile for Damp
  Riktig Betong Finishing Teknikker
  Slik installerer du meksikanske fliser
  Hvordan male bad gulvfliser
  Hvordan unjam en neglpistol
  Slik installerer du et dusjsett
  Patio Overhang Step-by-Step Planer
  Tips for forsegling Grout Tile With Natural Stone
  Slik installerer du en Farm House Sink
  Slik sammenligner du Corian, Silestone og Granit benkeplater
  Hvordan finne arkitektoniske planer for en eksisterende struktur
  Slik bruker du en Clarke Metal Bender Step-by-Step
  Slik installerer du innfelt belysning nede
  Små Baderom Gulv Ideer
  Slik påfører du keramisk flis til vegger
  Slik installerer Traffic Master laminatgulv
  Hvordan velge Kitchen Floor Tile