DIY akustisk rombehandling

DIY akustisk rombehandling 

Lydrefleksjoner

I 18. april 2005, utgaven av Audioholics Online A / V Magazine, sier Tom Andry at de fleste akustiske problemer kan tilskrives refleksjon av lyd fra ubehandlede vegger, tak og gulv. Det er umulig å unngå all refleksjon, og kanskje en liten mengde kan til og med være ønskelig, men for mye lydrefleksjon kan forårsake ekko, tilbakemelding og redusert stereobilde. De fleste rommene består av harde parallelle flater, som er beryktede for å forårsake disse akustiske problemer. Nøkkelen til å fikse dette er å redusere mengden ledig plass for lyd til å reflektere og for å skape frekvensabsorbenter for å håndtere de mest problematiske problemene.

Det er upraktisk å dekke et helt rom i frekvensabsorbenter, men en tilsvarende effekt kan oppnås ved å plassere frekvensfrekvensabsorbenter i kritiske områder. Hengende tunge quiltte tepper eller dyner på veggen motsatte retningen til høyttalerne, kan være effektive for å eliminere høy- og midtrefrekvenser. For toning ned blomstrende lave frekvenser, er det behov for tettere absorberende materiale. Hver frekvens reagerer på forskjellige materialer, så det er viktig å lage forskjellige frekvensabsorbenter for å håndtere hver enkelt.

Frekvensabsorbenter

De fleste høye og midtre frekvenser kan svekkes som tidligere nevnt ved bare å henge tunge tepper av dyner overfor høyttalerne. Imidlertid kan det være ønskelig å bygge frekvensabsorberende bokser ved opptak av studioer eller hjemmekinoanlegg. Man bør henges fra hver vegg. For å bygge en av disse, trenger du rett kilde 2-til-2-fots pine boards, en 2-til-4-fots rektangulær kryssfiner backboard, og tykt men sonically porøst stoff som burlap. Lag en 2-til-4-ramme med furubrettet, og spik plywoodkryssen på bordet for å lage en boks. Strekk materialet over forsiden og pakk det over kantene på bakplaten, stift eller spik materialet hver to til tre tommer. Heng en boks på hver vegg på omtrent øynivå, eller halvveis oppover veggen. Pass på at du ikke bruker skinnende eller ikke-porøst materiale, da de vil gjenspeile lyden og beseire formålet med lydfeltboksen. Bassfeltene vil bidra til å redusere lavfrekvent rumbling og støy. For å gjøre disse trenger du 40 gummikasser på gummi. Høyde er ikke spesielt viktig. Fyll søppelpannene med høy tetthet quiltbatting, men sørg for å legge rom for lommer i esken. Caulk rundt toppen av bokser og legg deretter dekslene på for å gjøre kanen lufttett. Duct tape kan brukes til å forsegle lokket også. Du er velkommen til å dekke bassfeltene med lett dekorativt stoff for å forbedre utseendet. Fordi bassfrekvenser har en tendens til å samle seg i hjørner, vil disse plasseres i hvert hjørne av rommet. Kombinere bassfeller med frekvensabsorbenter vil dramatisk forbedre den generelle akustikken i rommet. Uansett om du designer et hjemmeopptaksstudio, teatersystem, eller bare forsøker å forbedre akustikken til en eksisterende plass, kan et feil behandlet rom skade lydkvaliteten og føre til øreutmattelse. Store kommersielle studioer kan bruke hundre tusenvis av dollar på lydisolering. Heldigvis er det mange lave kostnader, gjør-det-selv-alternativer for å svekke uønskede lyder og skape et øre-behagelig miljø.

Andre artikkelen

Slik installerer Vinyl Gulv Over Betong
Wood Type Sammenligning: Oak Vs. lønnetre
Gjør det selv kjelleregulv
Garage Floor Refinishing u0026 Protecting
Baderom Tile Concepts
DIY Dusjbase på betong
Slik reparerer du oppkjørselen og betongstrinnene
Stucco House Ideas
Hvordan kutte en glansete flis
Hvordan lage en sikker krets
Slik installerer du solceller i et hus
Slik installerer du DIY Raised Paneling
Slik kjøper du en krypteringsdampbarriere
Slik installerer du Linoleum på trapper
Lett å bygge barn swing
Hvordan grout Dusjvegger
Hvordan lage et felle for regnvann
Hvordan lage Pine Floorboards
Standard Granittfarger
Om solenergisystemer