Linoleum Vs. vinyl

Linoleum Vs. vinyl 

Materialer

Linoleumgulv har blitt brukt som byggemateriale lenger enn vinylgulv. Linoleum er laget av linolje og linfrø. Oljen tørkes og omdannes til et pulver som deretter limes sammen med annet plantemateriale og harpikser. Jute fiber brukes til å bake fliser for å holde alt sammen og legge til fleksibilitet. Vinyl er laget av petroleumolje. Petroleum er blandet med kjemikalier, noe som gjør at vinylen kan formes til tynne lag. Lagene sitter fast på en filtbacking.

Holdbarhet

Linoleum, hvis det passer seg riktig, varer mellom 40 og 50 år. Vinyl som har blitt behandlet godt, varer 10 til 20 år. Men på grunn av uretanbelegget som påføres vinyloverflaten, beskytter belegget gulvet bedre enn belegget på linoleumgulv under den forventede 10-årige levetiden til vinyl. Linoleum kan vokse misfarget fra eksponering for sol og rengjøringsprodukter, og hvis den ikke vokser ofte, kan den litt porøse naturen gjøre rengjøring vanskelig.

Kostnad

Linoleum er dyrere å installere og kjøpe enn vinyl. Linoleum fliser spenner fra $2 til $4 en kvadratmeter for gulvet, og arbeidet er vanligvis $5 til $7 en kvadratmeter. Det er nesten umulig å installere linoleum selv da det er mange spesialverktøy som kreves for installasjon. Vinyl koster 50 cent til $5 per kvadratmeter for gulvet. Installasjon av vinyl løper 75 cent til $4 per kvadratmeter. Det er også ganske enkelt å installere vinylgulv som et DIY-prosjekt.

Utseende

Linoleumgulv gir levende farger og unike mønstre. Fordi gulvet har eksistert så lenge, er det mange forskjellige mønstre og farger å velge mellom. Det er mulig å finne linoleumgulv i de mest tradisjonelle og mest moderne stilene. Vinylgulv er også unik fordi nesten ethvert utseende kan påføres overflaten. Vinyl kan gjøres for å se ut som andre materialer som fliser, tre og mosaikkmønstre.

Overveielser

Mens vinyl har vært det mest populære valget i mer enn 50 år, blir linoleum blitt populært igjen på grunn av sin naturlige opprinnelse . Miljøbevisste individer foretrekker linoleum fordi det er laget av 100 prosent resirkulerbare materialer. Vinylfliser er vanskelig å resirkulere på grunn av deres syntetiske sminke. Linoleum kan også bare installeres i rom med en bestemt pH- og fuktighetsbalanse. Rom som har unormale pH-målinger kan ikke bruke linoleum. Linoleum kan ikke installeres i områder med høyt fuktighetsnivå. Gulvbelegget som er installert i et hus er en stor avgjørende faktor i eiertilfredshet og husets videresalgsverdi. Å vite forskjellene mellom linoleum og vinylgulv kan hjelpe alle med å gjøre den beste ombyggingsbeslutningen.

Andre artikkelen

Slik legger du vinylfliser som en backsplash
Innblåsing i isolasjon
Veibeskrivelse for bruk av en rørrulle
DIY: Bygg en kino i hjemmet ditt
Hvordan male gulvbjelker for et kjellerloft
The Best Bandsaw Blades
Underlagsskuminstallasjoner
Slik dekker du murstein med flis
Hvordan lage en badedør
Hvordan å brenne nytt trykkbehandlet tre
Komponenter av solvarmer
Slik installerer du en ny arbeidslysbryterboks
Hvordan Caulk Canexel
Hvordan finne en Hardiplank Rep
Slik installerer du skumkornstøping
Slik legger du til et annet dusjhode
Hvordan bygge eget badskap med lys
Kjeller soverom regler
Hvordan være din egen hovedentreprenør og spar penger
Rustfritt stålbøyningsverktøy