Radon reduksjonssystemer

Radon reduksjonssystemer 

Kilder

Radon er produsert av jord, bergarter og vann, og finnes nesten overalt på jorden. Hus utgjør et spesielt problem, men på grunn av deres trykkforskjeller med jorda. Et hus med høyt trykk vil holde noe gass i jorda under det skyves bort til utsiden, der det kan finne enklere måter å rømme ut i luften. Et hus med lavt trykk har imidlertid en tendens til å tiltrekke seg gasser som er fanget i jorden, siden de finner det lettere å flyte inn i et lavtrykksområde. Radon går vanligvis inn i et hus gjennom kjelleren og går opp i rom gjennom sprekker og uisolerte områder.

Testing

I henhold til EPA-retningslinjene, hvis testresultater viser radonnivåer i huset, er det 4 picocuries per liter eller høyere i huset, da bør et radon reduksjonssystem settes på plass. En picocurie er en enhet som brukes til å måle stråling i alle objekter, og 4 per liter øker risikoen for å få kreft når gassen er absorbert i lungevevvet. Flere selskaper tilbyr radon testing kits som bruker kull og andre stoffer som feller en prøve av radon gass fra huset. Kitet blir så transportert til et laboratorium som analyserer funnene og sender en rapport tilbake til boligen. Det er også mer kompliserte enheter som umiddelbart kan vise hvor mye radon som er til stede og hvor det kommer fra, men disse er dyrt og oftest brukt av fagfolk.

Passive systemer

Et passivt radonreduksjonssystem søker å beholde Gassen kommer inn i huset ved å forsegle alle sprekker og mulige inngangspunkter. Et tetningsmiddel brukes ofte på hele gulvet i kjelleren for å sikre at radon ikke kan presse seg gjennom. Ekstra isolasjon og ekspanderende skjemaer blir ofte brukt på veggene i kjelleren eller crawlspace. Noen ganger er et lag av plast eller lignende materiale installert for å holde gassen i sjakk.

Aktive systemer

Aktive systemer bruker en rekke rør og vifter til både å senke jord og kanalisere radon gass ut og vekk fra hus. Et hull blir boret i kjelleren eller krypsområdet, og et rør er installert og kommer inn i jorden. Viften suger luft og gasser fra denne lommen av jord, endrer det generelle trykket og gjør det vanskeligere for radon å komme inn i kjelleren. Enhver radon som er igjen vil bli fanget i rørene og kanalisert ut igjen. Aktive systemer kan være enten innendørs eller utendørs: et innendørssystem vil frigjøre gassen på loftet slik at det omgår rommene, mens et utendørsanlegg plasserer rør på ytterveggene.

Kontrakt og DIY

For enkel radon problemer villaeiere kan isolere og tette deres crawlspace og kjeller seg selv med lite stress, men store prosjekter som aktive systemer krever en profesjonell entreprenør opplevd i radon forebyggingssystemer. Større systemer koster typisk rundt $1200. Radon er en radioaktiv gass som kan sive inn i hus og ligge i luften, der den kan inhaleres og forårsake skade på kroppen. Små mengder radon er normale, men høye nivåer kan utgjøre en fare, og det føderale miljøvernbyrået har forskrifter som anbefaler å bruke et radonreduksjonssystem hvis nivåene av gassen i huset kommer til et visst nivå. Selv om rapporter varierer, har forskerne koblet radongass til lungekreft og resulterende dødsfall.

Andre artikkelen

Hvordan kutte Laminate Counter Tops
Slate Tile Flooring Ideas
Slik grout en Vinyl Tile Floor
Slik laver du batterier for batterier
Hvordan lim en speil til en vegg
Typer av underjordiske vannrør
Slik legger du viktorianske gulvfliser
Slik bruker du bilderammer for å skape en vellykket effekt
Hjemmelaget Benk for en Miter Saw
Hvordan bygge en Firepit Out of Cinder Blocks
Hvordan veggmontere en babyendringsenhet
Typer av leirefliser
Porselen Tile Peis Ideas
Hvordan Nail Window Casing
Hjemmelaget satellittmontering
Hvordan dekke en Betong Porch Gulv Med Tre
Stucco Veibeskrivelse
Fordeler og ulemper ved asbestsement
Kjøkken Konstruksjonside
Hvordan velge den beste kjøkkenflisen