Teknikker for maling av trepaneler

Teknikker for maling av trepaneler 

Forbered panelen

Før du starter prosjektet, må du sørge for at veggene er rene og tar på seg maling. Hvis veggene dine er splintery, eller har en blank overflate, må du sand dem. Bruk en beltespisser, palmsander eller mellomstor sandpapir og et treverk. Bruk sandpapiret til å glatte ut tøffe overflater, fjerne splinter og bli kvitt det glatte belegget slik at treet vil suge i malingen. Hvis panelen er et naturlig tre som ikke trenger sliping, må du sørge for at det er rent og tørt før du begynner.

Maleri

Paint panelen med en primer først. Tynn primeren til fargen på maling, eller litt lettere, og du trenger ikke så mange malingskledder. Primer forsegler i fargene på panelet, slik at det ikke bløder gjennom maling. En tynn primerplugg skal være nok. Hvis primeren eller malingene svømmer opp i daler og begynner å dryppe, bør du bare pusse av maling. />
For å gi panelen et fullstendig malt utseende, vil du trenge to lag med maling. Etter at du har lagt på primeren, bør det ikke være trekorn som viser gjennom. Lakk panelet som du ville noen annen vegg.

Lag en jevn tekstur

Du kan fylle daler i panelet og lage en helt jevn vegg ved hjelp av trefyller og en kittkniv. Legg påfylleren på en 4-tommers kittkniv og tørk den i dalen. Ta av det meste av overskudd ved å trekke kniven ned over putten, det er greit å la det litt over fylt. La fyllstoffet tørke, så sand det glatt med en palmsander. Tre fyllstoffer krymper vanligvis når det tørker, så du må kanskje gjøre det igjen. Når du er ferdig, maler du som vanlig.

Glaver malingen

Bruk en glasur over maling for å gi veggene et antikt eller lagdelt utseende. Prøv forskjellige glasseteknikker på et ufattelig sted for å se hvilken du liker det beste. Lakk glasuret over malingen, ta en tørr børste og gå over området igjen for å trekke litt av glasuret. En annen metode er å rulle glasuret på og tørk det av med en knapt fuktig svamp. kan også bruke en ren klut for å sette glasur på eller for å få den av etter at du har rullet den på. Hver teknikk gir deg et annet utseende, og alle er enkle å oppnå.

Liming the Paneling

Lett å jazz opp en fin, lett paneling. I denne teknikken er trefinishen fortsatt synlig, men den vil ha et mye lysere og renere utseende, og det er ikke nødvendig å prime eller male først. Bland 1/2 liter vann til 1 liter maling. Bruk en myk Rengjør klut for å tørke malingen inn i kornet av treet. Denne teknikken er mer som polering enn å male. Når panelen er tørr, bør du pusse på et flatt lag polyuretan. Trepanel var populær på syttitallet, og mye av det er fortsatt i boliger i dag. Trepanel kan gjøre et rom som mørkt og lite. I dag er det mye mer vogue å ha lyse, åpne og luftige rom i hjemmet ditt, og det er en rask og rimelig måte å male på panelen. Det er noen teknikker du kan bruke til å lyse opp vegger og lage en helt nytt utseende.

Andre artikkelen

Hvordan å fullføre gulvbrett
Slik installerer du en skorstein for en kokeovn
Hvordan Mud u0026 Tape Tørrvegg Ceiling
Kranhåndtak Typer
Ulemper ved solvarme
Slik fyller du potholes riktig i en grus kjørevei
Slik installerer du dusjdører på badet
Installasjonsveiledning for rullet taktekking
Ideer til en bakgårdsdekk
DIY Loftet Gulv
Hvordan måle en peisinnsats
Den beste måten å sette opp en Inline Fan
DIY Cordwood Post u0026 Beam Barn
Masonry Peis Design Ideas
Teppe Gulv Typer
Hvordan Lim Gummi til Aluminium
Slik skinner du opp dumme gulvfliser
Verktøy som brukes til å kutte utkledning av laminatplater
Slik planlegger du et kjøkkenkrok
Slik installerer du utvendig hjørnetrim på en metallbygning