Slik gjør du funksjonshemmede tilpasninger raskt - kjøkken

Slik gjør du funksjonshemmede tilpasninger raskt - kjøkken 

1.

For å unngå å snakke, falle eller ikke å kunne manøvrere i rullestol, er det første oppgave å rydde gangene og døråpningene av rot og hindringer. Hvis det er mulig, heng elementer på veggene eller fjern dem helt. Fjern tynne scatter tepper for å muliggjøre enklere bevegelse med en stokk eller i rullestol. Hvis det er skarpe hjørner på benkeplaten eller kjøkkenbordet, bruk et stykke skumgummi og fest det med velcro eller annet lim for å dekke det.

2.

Ordne varer i skap slik at funksjonshemmede kan nå dem. Det er enkelte ting som hver person bruker, på kjøkkenet, med jevne mellomrom. Sett disse elementene i de nedre skapene. Sett et par sett med retter og glass på kjøkkenbordet for enkel tilgang. Bytt ut maskinvaren slik at kabinettknappene er en 'pull' -mote. Hvis det er dører som fører inn eller ut av kjøkkenområdet, håndteres louver-stil for å gjøre det lettere for dem med leddgikt. I kjøleskapet flyttes varene som brukes daglig til de høyere hyllene og mot forsiden. Omarrangere hva som er på kjøleskapsdøren med de mest brukte produktene, inkludert krydder og drikker, siden døren er lettere å få tilgang enn på de nederste hyllene.

Belysning for de som opplever endringer i deres syn, er en enkel og rask måte å gjøre kjøkkenet til funksjonshemmede tilgjengelig. Legg under-teller lys der det trengs, så mørke områder er opplyste og brukbare. Det er mange batteridrevne versjoner som er enkle å slå på og av.

4.

Et sted å sitte kan være nødvendig for de som går med en stokk, med dårlige knær og forhold som påvirker balansen. En avføring kan være alt som trengs for å gi et sted å hvile. Når bordet er inne i kjøkkenområdet, fjern en stol for rullestolbrukere for å gjøre det lettere for de funksjonshemmede å spise middag med familien.

5.

En gripestang, plassert der funksjonshemmede kan trenge å stå for en stund, gir støtte og stabilitet. Rekkverk i ganger som fører til kjøkkenet, gjør det lettere å komme dit for å opprettholde sin uavhengige livsstil. Hvis trappen til nedre nivå starter fra kjøkkenet (eller hvor som helst i huset), vil et rekkverk på begge sider av trappen gi ekstra sikkerhet for alle.

Tips og advarsler

 • Endringen i livsstil på grunn av sykdom eller ulykke skaper et behov for å gjøre funksjonshemmede forandringer, på kjøkkenet, raskt for å hjelpe de funksjonshemmede til å opprettholde en uavhengig livsstil.
 • Alle bruker kjøkkenet, og når en person ikke klarer å fungere i et standlegemiljø som gjør det mulig for funksjonshemmede, er det umiddelbart viktig. Tap av mobilitet og uavhengighet kan føre til frustrasjon og tilbaketrekking, og disse små endringene vil tillate at personen fortsetter å ta vare på seg selv og gjøre det trygt.

  Andre artikkelen

  Slik gjenoppretter du batteridrikkelbatterier
  Slik installerer du teppe på linoleum, fliser og hardved
  Slik installerer du innvendige dører
  Slik installerer du en kjæledyrdør i murstein
  Hvordan kjøre peis varme tilbake til et rom
  Slik installerer du elektriske bokser
  Slik plasserer du innfelt belysning
  DIY-Stucco Mobile Home Skirting
  Tips om å sette opp stolskinner
  Kitchen Island Bar Ideas
  DIY taklampe
  Hvordan konvertere et hjem for å bruke solenergi
  Hvordan figurere kvadratmeter av betong
  Slik bruker du Stucco Finishes
  Ideer på hvilken farge grout å bruke med Tan Tiles
  Betongveggverktøy
  Slik installerer du stolen støping
  Hvordan kutte en sirkel i taket for innfelt belysning
  Slik bytter du en murstein peis med flis
  Slik reparerer du utvendig hjørne av en gips