Riktig kjøkkenbelysning

Riktig kjøkkenbelysning 

Kjøkkenvinduer

Windows tillater naturlig lys å stråle inn i rommet. Selv om dagslyset endrer seg gjennom dagen og noen ganger ikke er så effektivt som lyst kunstig lys, er det mer forfriskende og sjarmerende. Ettersom kjøkkenet er et viktig arbeidsområde, bør kjøkkenvinduene være store slik at maksimal dagslys kan komme inn i rommet. Unngå å bruke tykke draperier. Stripping away gardiner helt vil være ganske frigjørende. Hvis du foretrekker å ha litt privatliv mens du er på matlaging, er romersk persienner, skodder og persienner også gode valg for kjøkkenvinduer.

Taklys

Skylights lar solen skinne inn i kjøkkenet ditt som windows gjør, selv om de gir mer stråling og stil til rommet. De gjør at taket virker høyere og visuelt utvides plassen. For å maksimere lyset på kjøkkenet ditt med takvindu, må du også male veggene med lyse farger. Lyse farger reflekterer lyset, mens mørkere nyanser absorberer det og gjør rommet ser dimmer.

Innfelt eller kan lys

En rad med innebygde lamper som er skjult i taket eller under skapene, er ideelt for kjøkkenet, spesielt over benken hvor du trenger sterk, men diskret belysning. En taklampe eller en spotlight kan legge til en visuell interesse for rommet, men hvis det ikke er riktig plassert, kan det skape forstyrrende skygger på arbeidsdisken. Innfelt belysning, derimot, vil ikke forårsake det problemet. Innfelt lys styres også vanligvis av en rekke brytere, slik at du kan slå dem på og av selvstendig, noe som gjør dem både økonomiske og praktiske.

Spotlights

Spotlights kan installeres på en skinne som sporbelysning eller brukt uavhengig. Nøkkelen til å bruke spotlights effektivt på kjøkkenet er å plassere dem på en måte som ikke skaper irriterende skygger på benken din. Kant ned rampene nedover, slik at skyggene blir kastet på gulvet i stedet for på telleoverflaten. Hvis du vil gjøre kjøkkenet ditt større, må du sitte på spotlights på veggene.

Taklamper

Noen kunstnerisk utformede taklamper kan gi mye sjarm til kjøkkenet ditt. Når du plasserer en taklampe, må du imidlertid være forsiktig så du ikke setter den for lav fordi lyset vil skinne i øynene dine. Bruk alltid lampe nyanser for å diffundere lyset, skjerm mot blending og distribuere lyset rundt rommet mer jevnt. De fleste legger merke til maleri, gulv og møbler arrangement først når de pynter et hjem, og glemmer å planlegge belysning til slutten. Faktisk er riktig belysning like viktig som fargene på veggene, materialene på gulvene og måten du plasserer møblene på. Det kan tjene praktiske formål, skape visuell komfort og påvirke stemningen i hele rommet. Det er tre typer belysning:
u0026 # x2022; Omgivende belysning er noen ganger referert til som 'bakgrunnsbelysning eller generelt lys', som ikke gir en sterk mengde lys, men er lyst nok til grunnleggende aktiviteter. Det er riktig belysning for et soverom eller en stue.
u0026 # x2022; Spesifikk eller oppgavebelysning brukes ofte på et kjøkken eller et kontor hvor det er nødvendig med en klar visjon.
u0026 # x2022; Dekorativ belysning er lyset som kun tjener estetiske formål, som for eksempel stearinlys og veggmonterte lamper over et maleri.
Du trenger rikelig med lys på kjøkkenet for å lette dine matlagingsaktiviteter. God oppgavebelysning er derfor nøkkelen.

Andre artikkelen

Hvordan bygge hyller på veggen for å spise på for ekstra sitteplasser
DIY: Slik fliser du en kjøkkenbordstopp
De beste materialene som skal brukes som takdekk
Hvordan bygge en markering over en uteplass
Slik reduserer du ditt hjemmets karbonfotavtrykk
Slik installerer du Sheetrock Over Cinder Block
Hvordan å leie en bolig renovering entreprenør
Kjeller gulv alternativer til teppe
Enheter brukt til solenergi
Hvordan lage Oak Gulvbord
Slik legger du til en håndholdt dusj på et badekar
Utvendig kolonne ideer for hjemmet
Slik bruker du asfalt helvetesild
Slik installerer du ferdig ferdig tregulv
Hvordan gjenopprette en murstein peis
DIY Hjem Projektor Teater
Hvordan bygge rammeløse skap
Alternativ til treforming
Er tregulv et godt valg for kjøkken og bad?
Hvordan lage tremøbler