Flat Roof Construction Techniques

Flat Roof Construction Techniques 

Built-up Roofing (BUR)

Bygget tak er en av de eldste teknikker for flat takkonstruksjon, og er fortsatt den vanligste metoden i USA. BUR-installasjonen starter med å installere damp- og fuktighetsbarrierer over den grunnleggende takkonstruksjonen. Deretter installeres lag av bitumen og veksles med vanntettingselementer. Disse komponentene for vanntetting kan bestå av tjærepapir, glassfiberark eller taktekkingstoff. Den bitumenøse blandingen består av varm tjære og grus, selv om den også kan inneholde andre aggregatmaterialer. BUR-taktekking er målt ved antall lag eller lag som den inneholder, med høyere tall som er forbundet med høyere kvalitetsinstallasjoner.

Membrantak

Membrantak er noen av de lengste og mest vannbestandige typene av tak på markedet. De er laget av ark av polyvinylklorid (PVC), gummi eller termoplast, med ark som vanligvis varierer fra 30 til 60 mm i tykkelse. Arkene av membrantakningsmateriale er installert direkte over takkonstruksjonen, uten behov for separat fuktighet eller dampsperring. Isolasjon kan legges under membranen for å gi termisk motstand. Membranene bindes deretter på en av to måter. De kan varmes opp slik at sømmerne nesten smeltes sammen, eller behandles med en spesiell tetningsmaskin som gjør at platene kjemisk binder seg. Begge disse metodene bidrar til å skape en nesten sømløs installasjon som er svært vellykket når det gjelder å holde vann ut av bygningen.

Spray Skumtak

Spray skumtaksteknikker bruker et polyuretanbasert skum som fester seg til taket og danner en beskyttende overflate. Denne teknikken starter med ark med stiv skumisolasjon, som er festet til takkonstruksjonen. Deretter blandes skumoppløsningen og påføres på taket ved hjelp av en sprøytepistol. Tykkelsen på skumlaget er variert over takflaten for å muliggjøre riktig drenering. For å beskytte skumtakets integritet sprøytes et elastomert belegg over overflaten. Dette belegget legger til ekstra vannresistensegenskaper og bidrar også til å forhindre spredning av brann i en nødsituasjon. For å forbedre takets endelige utseende, kan sand eller andre aggregerte materialer blandes inn i overflatenes øverste lag. Flate tak er generelt brukt på kommersielle bygninger, og har liten eller ingen skråning. De betraktes som et økonomisk alternativ til de skråtakene som finnes på boligbygg, og er tilgjengelige i en rekke forskjellige modeller. Flate tak er konstruert for å beskytte bygningen mot fuktighet og andre eksteriørelementer, og kan støtte mekanisk og elektrisk utstyr som betjener bygningens beboere.

Andre artikkelen

Broken PVC Pipe Repair
Slik måler du en garasjeportåpning i ny konstruksjon
Cultured Marble vs Corian
Hvordan lage lydabsorberende paneler
Ulike typer taksystemer
Pergola Byggetips
DIY Porch Enclosure
Slik deler du et soverom med en vegg
Slik installerer Mannington Engineered Wood Flooring
Påkrevde Footings for kolonner
Hvordan bygger jeg en gratis form peis?
Hvordan lage en vegg på betong
Slik installerer du Pergo Wall Molding
Slik bytter du mørke eikebelagte skap til en lysere skygge
Hvordan bygge en liten paviljong
Hvordan bygge en skate rampe hjemme
Cabin Builders i Minnesota
Hvordan lage rørformede PVC-beslag Fold
Slik bytter du et toalettlokk
Hvordan Lim Granit benkeplater på toppen av laminatene