Hvordan installere gips i en kjeller leilighet

Hvordan installere gips i en kjeller leilighet 

Slik installerer du Tørrvegg i kjelleren

1.

Kontroller alle innrammede medlemmer for vegger og tak for å være sikker på at de er solidt på plass. Rammer i en kjeller kan være svært utfordrende, så sørg for å sjekke hvert rammedlem veldig tett, spesielt de som er festet til murverk. Hvis taket blir dekket med gipsvegg (noen ganger er takmontert installert i stedet), må du også se på takbjelkene veldig tett for riktig installasjon.

Lag

Lag sikker på at alle elektriske lysarmaturer, stikkontakter og brytere er på plass og ledningene har blitt kjørt før du begynner å henge gipset. Kontroller også at det er oppvarmingsåpninger og andre åpninger som må gjøres i gipset.

3.

Heng platen på taket først. (hvis et dråpeloft blir installert, hopp over dette trinnet). Overlappe sømmer på slutten av hvert stykke gips, slik at de er forskjøvet. Monter hvert stykke med 1 1/4-tommers gipsskruer, ved hjelp av standard konstruksjonsteknikker. Viktigst er stramt avstand mellom skruene og bare en liten innrykk under hver skrue som ikke knuser papiret. Ikke glem å kutte åpningene til lysarmaturer og stikkontakter. Denne kutningen kan gjøres med en nøkkelhagesave og en verktøykniv.

4.

Heng platen på den øvre delen av veggen først. Gjør dette slik at den koniske kanten glir tett mot taket. Dette bidrar til å støtte taket. Bruk samme skrueteknikker for veggstykkene som du gjorde med taket. Først legger du på 4-fots- brede stykker (lengden kan variere) langs grensen, hvor toppen av veggen møter taket. Deretter monterer du det nederste laget av gips under, sørg for at ingen av de vertikale sømmer rager opp. Sørg derfor for at gipsets nederste kant gjør Ikke kom i kontakt med murgulvet. Du kan dekke gapet, som skal være et par tommer, med en baseboard senere.

5.

Påfør fellesforbindelsen og leddet tape til alle sømmer, inkludert hjørnene. Legg først et fint lag med felles sammensatt, og trykk deretter båndet inn i armaturet med et bredt blad. Neste skrape Av den overskytende fellesforbindelsen med det samme bladet, og fjær forbindelsen vekk fra midten av båndet til 6 tommer på hver side. La alt tørke, noe som kan ta 24 timer eller mer.

6.

Fyll nagelhodene med et lag av fellesforbindelse. Dette bør bare ta ett eller to slag med en 6-tommers putty kniv. Deretter la alt tørke, inkludert sømmer. Dette kan også ta 24 timer eller enda lenger.

7.

Lett sand alle områder av fellesforbindelse og dekk alt med et annet tynt lag av felles sammensatt.

8.

Gjenta trinn 7 for et tredje lag med felles forbindelse. (noen ganger kan neglens hoder trenge et fjerde lag). Når du har gjort dette, sand igjen.

Tips og advarsler

 • Før du kjøper svært lange deler av gips kan transporteres ned i kjelleren trappene. Har noen noen hjelp til å henge alt gipset. Det er svært sannsynlig at du vil være begrenset til å bruke 4-til-8-fots stykker av arkrock når du ombygger kjelleren din på grunn av trapp tilgang. Sørg for Den nederste kanten av gipset kommer ikke i kontakt med murgulvet. Hvis du bruker slitesterk gips, vær sikker på at brikkene bare er 1/2-tommers tykke. De vil være mye tyngre enn vanlig arkrock.
 • Ikke bruk plastplater mellom rammemidlene og gipsvegget. Mindre fuktighetsproblemer kan håndteres ved riktig vanntetting i kjelleren eller ved bruk av den grønne vannavstøtende gipsplaten. Vær forsiktig når du bærer gipset i kjelleren. Dette kan være den farligste delen av jobben.
 • Når remodeling en kjellerleilighet ved hjelp av gips er det flere ting du bør huske på. Det første bekymringsområdet er fuktinnholdet i kjelleren. Hvis fuktighet er et problem, vil du kanskje installere vanntett gips. Den andre tingen som bør være bekymret, er om du trenger å bruke brannhemmende gips i kjellerleiligheten. Dette kan være nødvendig av din lokale bygningskode, spesielt hvis leiligheten leies ut til en tredjepart eller et ikke-familiemedlem. Hvis du ikke trenger brannhemmende gips, kan vanlig 1/2-tommers gips brukes på tak og vegger på samme måte som alle andre rom i huset.

  Andre artikkelen

  Slik installerer du ankerbolter i stiftelsen
  Frameless Shower Ideas
  Verktøy som trengs for gips
  Slik installerer du teppe på tre
  Hvordan fungerer en kretsbryterboks?
  Instruksjoner for hvordan du installerer en garasjeport
  Fakta om tømmerhytter
  Hvordan søke om et FHA 203k boliglån
  Metode for Leveling Betong Kjeller Gulv
  Tre brukes som byggematerialer
  Hjemmelaget Geodesic Dome
  Hvordan å figurere naturlig stein dekning og vekt
  Sammenligning av counter Top Materials
  Takmalingstips
  Hvordan bygge en Wood Deck Railing
  Slik hindrer du sjekken av Osage Orange Wood
  Gelbrannsikkerhet
  DIY Remodel Bathroom Innramming
  Verktøy som trengs for å ramme en vegg
  Den beste Wood Trim å bruke i et moderne hjem