Hvordan virker passiv solvarme?

Hvordan virker passiv solvarme? 

Forstå grunnleggende

Passiv solvarme bruker varmen som kommer direkte fra solen til å varme hjem og andre bygninger. I motsetning til aktiv solvarme, innebærer passiv solvarme ikke å slå solenergien til strøm. Det mest grunnleggende eksemplet på et design som utnytter passiv solvarme er velutstyrte vinduer. Store vinduer i den sørlige veggen av en bygning gir en relativt høy mengde varme fra solen inn i rommet på solfylte dager. Bruk av dobbeltlagsisolerte vinduer og gardiner som kan lukkes om natten, maksimerer det passive solvarmepotensialet til denne oppsettet, ved å minimere mengden varme som er tapt gjennom vinduområdet.

Absorbering og lagring av passiv solvarme

For å kunne dra nytte av passiv solvarme, bør byggdesign omfatte mange måter å absorbere og holde varmen fra solen. Dette er spesielt viktig i klima der temperaturen er varm om dagen og kaldt om natten. En måte å maksimere opptaket av solvarme på er med mørke farger. For eksempel vil et tak malt svart få det heteste og overføre den mest passive solvarmen inn i bygningen. Også noen materialer, for eksempel vann, lagrer solvarme og frigjør det mye langsommere enn luft. En enkel metode for lagring av passiv solvarme innebærer å plassere et stort utvalg av fat eller vannkoker i mørke beholdere, inne i en bygning hvor solen vil slå dem om dagen (for eksempel dekker en solfylt vegg med disse beholderne). Vannet varmes opp sakte, i løpet av dagen, og avgir dermed varmen sakte gjennom de kjøligere timene.

En annen bruk for passiv solvarme

Passiv solteknologi er også relativt populær for å lage varmt vann. Ved oppbevaring av vann i brede, ferske, mørkfarvede beholdere eller rør på taket på en bygning, vil det varme opp til en hyggelig bade- eller rengjøringstemperatur i mange klima, spesielt hvis vannet brukes mest i løpet av dagen.

Andre artikkelen

Hvor finner man Tin Ceiling Panels
Hvordan sammenligne kjøkkenbordsplater
Slik maksimerer du batteriets ytelse for batterier
Hvordan lim ned gulvfliser
Slik Reface Formica Skap
Hvor i rommet begynner du en flisegulv?
Hvordan ramme en ytterdør
Hvordan velge Utvendig Maling Farger for et Tudor Home
Hvordan Stain eksisterende skap
Hvordan stoppe luft under en dør
Hva er en tre dreiebenk?
Hvordan male en metall dusjkabinett
Ideer for badstuer
Gjør det selv Closet Planer
Keramiske fliserproblemer
Slik installerer du Keramisk Wall Tile rundt eksisterende VVS-inventar
Slik installerer du tilpasset flis i en dusj
Ideer til maling av betonggulv
Slik gjør du ditt hjem energieffektivt
Hvordan kutte en marmorgulv