Hvordan lage isolerende romersk nyanser

Hvordan lage isolerende romersk nyanser 

Sy en isolert romersk nyanse

1.

Mål bredden på vinduet inne i vinduet trim og legg til 1-tommers. Mål høyden på vinduet fra undersiden av vinduskarmen til toppen av vinduskarmen. Legg til 6 tommer. Klipp dekoratortyget, fôr og quiltet isolerende stoff i denne størrelsen. Pre-quilted isolerende stoffer selges i forskjellige tykkelser. Tynnere quiltede stoffer fungerer best når du bygger en romersk nyanse.

2.

Legg dekoratortøyet med forsiden opp på arbeidsbordet. Legg linerflaten ned over dekoratortykket. Plasser det quiltede isolerende stoffet over stoffet. Sy en 1/2-tommers søm ned hver side og over bunnen. Sy en andre søm 1 1/2 tommer fra bunnen. Skjær av hvert nederste hjørne i 45 graders vinkel. Hold kuttet under den andre bunnsømmen.

3.

Klipp et 1-for-1-tommers trebrett (kalt en batten) til bredden på innsiden av vinduet foringsrør. Mål og kutt seks stykker av 1/4-tommers tre dowels 1 1/2 inches kortere enn batten. Ta en av dykkene og sett den inn gjennom kuttens nederste hjørne av stoffet over bunnen av stoffet. Vri stoffet rett ut.

4.

Vri topp stoff, isolasjon og liner under 1/2 tommer og hylse. Brett hemmen ned tre tommer og sy på baksiden av liner. Klipp et stykke krok og sløyfe tape bredden på skyggen. Sy den fuzzy løkke delen av båndet langs den øverste baksiden av skyggen. Legg skyggen med forsiden ned på arbeidsbordet. Mål 4-tommer fra bunnen av skyggen. Tegn en kritt eller blyant horisontal linje over liner. Måle opp hver 8-tommers og tegne en linje.

Plasser trebatten mot den øvre undersiden av trevinduet og skru batten til foringsrøret ved bruk av langt tre skruer og en skrutrekker. Ta kroken og sløyfebåndet (kroksiden), fjern papirstøtten og fest tapeet til den øverste forsiden av batten.

6.

Klipp romersk nyanse lommebånd til bredden av skyggen. Finn løkkene på lommebåndet og kutt et andre lommebånd slik at sløyfene passer. Det kan hende du må trimme den ene enden. Klipp identiske bånd for hver horisontal linje du har trukket på skyggen. Sy lommebåndene langs hver horisontale linje. Start 1/2-tommers fra den ene enden og avslutt 1/2-tommers fra den andre enden. Når lommene er sydd, setter du inn huggene i lommene og vrir båndet under 1/2-tommers og sy ender lukket med nål og tråd.

Hang a Roman Shade

1.

Kutt fire ledninger dobbelt så høyt som i vinduet. (Bredere vinduer kan bruke flere ledninger.) Fest hver ledning til nederste løkke i romersk nyanse lommebånd. Fest ledningen godt. Tre kabelen opp vertikalt, fra bunn til topp, gjennom hver løkke over den første. Gjenta dette for hver ledning. Monter skyggen ved å trykke kroken og sløyfebåndet sammen.

2.

Fest et skrueøye til bunnen av batten i nærheten av hvor hver ledning er plassert. Legg til ett ekstra skrueøye mellom det siste skrueøyet og enden av batten på siden der du vil bruke den romerske skyggen. Trekk hver ledning gjennom skrueøyet og deretter gjennom hvert skrueøye som beveger seg mot det ekstra skrueøyet. Trekk alle leddene gjennom ekstra skrueøye.

3.

Sett skyggen helt lukket slik at det nedre stoffet berører vinduskarmen eller henger litt under karmen. Samle ledningene jevnt. Sett ledningene i en ledningskondensator. En ledningskondensator er en liten enhet som gjør flere ledninger til en enkelt ledning. Sett inn en ekorn på trekkledningen. En ekorn er en liten plastkoppformet enhet som dekker ledningsknoten og gjør skyggen lettere å trekke. Fest en knute i ledningen.

4.

Monter en veggklemme ved siden av vinduet. En klat er et metallstykke med en krok i motsatte retninger. Skru klaffen inn i stud- eller treverk. Trekk skyggen opp og pakk kabelen rundt klaffen for å holde skyggen på plass.

Tips og advarsler

 • Skyggen din skal passe like innenfor huset slik at skyggen kan betjenes. For å isolere vinduet skal skyggen plasseres helt ned. Du kan lett trykke skyggen mot vinduet for å sette stoffet tettere og for å minimere luftlekkasje.
 • Romersk nyanser er en tradisjonell nyanse som er laget av stoff. Skyggen trekker seg opp i jevne plater gjennom ledninger på baksiden av skyggen. Snorene samles vanligvis inn i en enkelt ledning på den ene siden av vinduet. Denne ledningen er festet til en klemme for å holde skyggen i høyden som boligeieren ønsker. Isolerte nyanser bruker et dekorert stoff mot rommet, et linerduk mot vinduet og ett eller flere quiltede stoffer mellom disse to stoffene for å oppnå ønsket isolasjonsnivå. Jo tykkere materialene jo mykere plakkene vil vises, og skyggen kan bevege seg mer plagsomt når du blir trukket opp og ned. Avviket gir mulighet for mer effektive vinduer i høysesongene.

  Andre artikkelen

  Stucco Color Ideas
  Slik organiserer du en bokhylle
  Budsjettvennlige kjøkkengulvalternativer
  Hvordan sammenligne Overhead Garage Doors
  Slik installerer du flytende konstruert hardvedtips
  DIY Montert sengeteppe
  Ulike måter å installere keramisk fliser på
  Instruksjoner for festing av strekkdrag
  Hvordan installere et tre tak
  Om installering av flis
  Slik Hang Card Mounts
  Hvor mye skal jeg betale for flisegulvinstallasjon?
  Hvordan Seng Store Gulvfliser
  Slik måler du graden for en paverterrasse
  Hvordan male utvendig kryssfiner gulv
  Slik lagrer du vann i kjøkken og bad
  Slik festes rammen til et betonggulv
  Slik legger du til grunnstøping
  Grunnleggende tips for å installere dobbel eller trippel Crown Molding
  Hvordan bygge med betong og plastflasker