Hvordan velge en innvendig fargeskjema

Hvordan velge en innvendig fargeskjema 

1.

Les dekorasjonsmagasiner, kataloger og bøker. Rive ut sider med fargeskjemaer som gjør at du føler deg bra. Hold en fil som inneholder alle bildene av rom du liker.

2.

Se etter materiale du elsker i stoff- og hjemmebutikker, ved hjelp av bildene du valgte som en veiledning. Velg et mønstret stoff som fremkaller følelsen du vil at rommet skal formidle.

3.

Velg et solid stoff som koordinerer med det mønstrede stoffet du elsker. Legg til en stripe eller plaid som vil utfylle ditt valg. Noen butikker grupperer hele linjer med koordinerende stoffer sammen, forenkler prosessen. Be om prøver og ta fargene hjem for å se på rommet ditt.

4. Velg et stoff for sofaen, en for stolene og en for vinduets behandlinger. Hvis du velger det solide stoffet til sofaen, bruk de andre stoffene på kasteputer til å knytte rommet sammen.

5. Ta det mønstrede stoffet i en malingbutikk og velg veggen farger som går med det. For en luftig følelse, velg en av de lettere fargene i mønsteret ditt. For en koselig, innhyllende følelse, velg en av de mørkere fargene.

6. Ta malingfrokoster hjemme og se dem i rommet og på veggen før du velger. De fleste malingsbutikker selger også billige malingprøver for å prøve ut på veggen før du får et endelig valg.

Tips og advarsler

 • Hvis du bor i en tåke område eller dekorere et rom med lite naturlig lys, velg varme, solfylte farger som gul eller oransje. Hvis du bor i et solrikt område, velger du kule farger som blues og greener for å skru ned varmen. Hvis en farge du elsker har for mye slag, bruk den som en liten aksent i stedet for på et stort møbel eller en vegg. Kraftige farger som kinesisk rød eller påskelil gul blir best brukt sparsomt.
 • La din egen smak være din guide, ikke farge trender. Stilene endres raskt, og årets trendige farge vil se datert neste år. Velg farger du elsker og kan leve med i svært lang tid.
 • Når det gjelder å velge et fargevalg for ditt hjem, er det ingen feil svar. Valget er veldig personlig, og alternativene er uendelige. Farger du velger for rommet ditt, vil imidlertid diktere stemningen. Gul er lyst og koselig. Blå er rolig. Neutrals formidler enkelhet. Velg farger som gjør at du føler deg komfortabel, og du kan ikke gå galt.

  Andre artikkelen

  Hvordan å tette grout på porselen gulv
  Slik legger du selvklebende gulvfliser i et bad
  Behandlet tømmerbruk
  Slik beregner du størrelsen på en elektrisk benkplatevarmer
  Slik installerer du baderomsvaskeplater
  Hvordan lage din egen bøtte og kranettbrettfontene
  Hvor tykk trenger jeg å hille min betongplate?
  Hvordan å si hva slags fliser gulv er installert
  Hvordan bygge utendørs dekk benker
  Hvordan måle og beregne grus
  Solvarme og elektriske systemer
  Hvordan plassere kan lys
  Hvordan velge hvilken postkasse kluster du skal kjøpe
  DIY Dørramme
  Historien om keramiske fliser
  Bytte av badekar
  Slik installerer du glidebrytere på kabinettskuffer
  Hvordan Seal Brick Pavers
  Hvordan Sand Hardwood Floors by Hand
  Tips om installering av støpeform