Spjeldbladstyper

Spjeldbladstyper  Dampere brukes til å kontrollere luftstrømmen, oftest i luftaksler av bygninger. Noen brukes i kjeler for å lede varm luft. Bladene isolerer luftstrømmen eller regulerer luftstrømmen. Dampere er generelt innlemmet i klimaanlegg og ventilasjonsapplikasjoner, og de fleste av disse er av rektangulær louvered type. En rekke rektangulære blad er montert på spindler, støttet i lagre i en ytre ramme. Forskjellene i bladtyper ligger i formen og rotasjonsretningen.

Luftbladerbladene

Luftblader er konstruert av to plater dannet rundt en senteraksel, som er konstruert for å motstå både bøyning og vridning av bladet og til redusere vibrasjon mens du minimerer tap i trykk. Airfoil kniver er ideelle for applikasjoner i rene til moderat skitne miljøer med moderat trykk og temperatur. Flowhastigheten skal overstige 4.000 til 5.000 fot per minutt.

Monocoque Blades

Monocoque blader består av to skinn og en indre stiver. Stub aksler, som er korrosjonsbestandige, er sveiset til en indre struktur i begge ender av hvert blad. Monocoque blader anbefales for bruk i høytrykks-, høytemperatur-, skitne eller korroderende miljøer.

Parallelle blader

På parallelle bladslysdempere roterer alle bladene i en retning. Denne utformingen brukes ofte når det er nødvendig med forspenning av luft. Spjeldbladene er også åpnet og lukket for å isolere luft. En sammenkobling av drivaksel er brukt til å betjene spjeldene.

Motsatt kniver

De motstående knivdemperene 'motstående kniver roterer i motsatt retning. Motstående knivdempere begrenser luftstrømmen mer enn parallelle kniver. Dette knivdesign er oftest Brukes på vifteutløp, luftkanaler og stabler for å styre luftstrømmen. Et dobbelt sett med motstående kniver og en tetningsventilator forhindrer luftlekkasje.

Andre artikkelen

Hvordan måle en vegg til fliser
Slik dekker Laminat benkeplater med betong
Hvordan Hang Molding
Slik installerer du en flush mount sink
Hvordan å pusse betong murstein
DIY Porch Roof
Hvordan lager jeg Toscano Møbler?
Slik installerer du en Aqua Source kjøkkenvaskkran
Er Travertin et godt valg for en dusjmur?
Slik installerer du en Vinyl Tile Foor
Slik fjerner du gammel maskinvare
Hvordan å skinne kobber wire med en kniv for å fjerne isolasjon
Studio skumalternativer
Hvordan kjøpe et nybygd hus
Design ideer for vindu grill
Hvordan Prep Cedar Siding for Staining
Soloppvarming
Slik måler du en Hopscotch Tile Pattern
DIY: Svømmebasseng Oppbevaringsboks
Slik fjerner du Quarry Tile