Hvordan lage farget glass hjemme

Hvordan lage farget glass hjemme 

1.

Bestem hva slags prosjekt du vil begynne med. Velg et mindre prosjekt, for eksempel et dekorativt panel, til å begynne med. Velg et design med enkle former og rette linjer. Du ønsker kanskje å designe ditt eget. Det er mange mønsterbøker å velge mellom, og Internett har et vell av gratis mønstre.

2.

Velg glassfargene du vil bruke. Det er mange typer farget glass med forskjellige farger og teksturer. Spesielle belegg (reflekterende, iriserende etc.) legger til enda flere muligheter. For en nybegynner er billige materialer en god ide da eventuelle feil blir mindre kostbare.

3.

Lag to kopier av mønsteret ditt på papir. Gjør linjene mørke for synlighet og tykk slik at folien og loddetinnet tillates. Nummer og farge hver seksjon. Dette er dine maler. Bruk den første som en guide når du kutter brikkene dine. Bruk den andre til å legge glassstykkene på når du kutter dem, for å holde øye med dem.

4.

Resultat glasset og hold glassklipperen vertikalt. Begynn med de største stykkene. Ikke skår for dypt. Bruk løpestangene til å forsiktig skille glasset langs poengsummen, eller plasser poengsummen over kanten av bordet og trykk forsiktig ned til glasset klikker. Skyll hvert stykke i et vaskevann med en liten mengde ammoniakk, tørk på en lofri håndkle.

5. Legg korkfolie rundt kanten av hvert stykke. Brenn folien med staven for å sikre god vedheft. Påfør fluxen (harpiks) på delen av folien du har tenkt å jobbe med. Legg brikkene sammen til kant-til-kant. Varm loddejernet. Plasser spissen av loddetinnet lett mot folien, og rør på spissen av stryket. Flytt begge med jevn hastighet langs leddet.

6.

Mål og skjær sinken kom (en riflet ramme) for å passe til mønsteret på mønsteret. Sett inn ditt glassmaleri i kanalen. Plasser fluxen på rammens ledd og et sted hvor en loddetråd berører rammen. Når denne siden av glasset er kult, vri på stykket og gjenta for den andre siden. Denne sinkrammen er svært viktig for stabiliteten til din ferdig stykke.

Tips og advarsler

 • Bruk av klart, fremfor ugjennomsiktig glass gjør det enklere å følge mønsteret. Glass ved romtemperatur er lettere å kutte enn kaldt glass.
 • Løftejern blir veldig varmt. Ta forholdsregler for å unngå skade og brann. Loddemåler kan også inneholde giftige metaller som bly.
 • Å lage farget glass hjemme kan være en spennende og givende hobby. Du kan bruke glassmaleri til å lage vindusdesign, rammer for bilder og speil, dekorative bokser, paneler for skapdører, solfangere og mye mer. Selv om å lage farget glass kan det virke som et skremmende prospekt først, når du mestrer visse grunnleggende teknikker blir det mye lettere.

  Andre artikkelen

  Gjør-det-selv dekk design
  Hvordan lage en baby afghansk med loomed blomster
  Hvordan å refinfinere belagt tregulv
  Hva er Red Oak Hardwood Flooring?
  Slik installerer du Wainscoting i et spisestue
  Hvordan erstatte Soffits u0026 Fascia
  Slik bruker du sikkerhetsskruer
  Garage Building Ideas
  Slik bruker du skylight og sky tunneler (Sun Tunnels) i ditt kjøkken gulv planer
  Hvor mye skal det koste en maleren å male et soverom?
  Slik Stain Keramisk Gulvfliser
  Utendørs trefargete farger
  Kohler Bathroom Ideas
  Hvordan remodel en Backsplash
  Slik fjerner du Silicon Sealant
  Lås vaskemaskintyper
  Hva er en Palm Sander?
  Slik skjærer du et vindu med en 45 graders vinkel
  Hvordan lage et budsjett for et bad Makeover
  Hvordan kutte og installere støpegods