Belysning for en portrett i et studio

Belysning for en portrett i et studio 

1.

Plasser motivet foran kameraet i en vinkel som viser to tredjedeler til tre fjerdedeler av ansiktet hans. Prøv å holde ham flere meter unna bakgrunnen for å unngå uønskede skygger. Dette er den tradisjonelle portrettkomposisjonen.

2.

Sett nøkkelen, eller hoved, lys flere meter fra motivet. For den brede lysformen, plasser nøkkellyset som peker mot ansiktets side som er nærmest kameraet. Tradisjonelt har dette blitt tenkt på som den 'feminine' stilen med portrettbelysning, og kan brukes til å gjøre slanke ansikter virker litt større.For den korte belysningsstilen, plasser nøkkellyset som peker mot ansiktets side som er borte fra kameraet. Dette har tradisjonelt blitt tenkt på som 'maskulin' stil av belysning og kan brukes til å slankere tyngre ansikter. Bruk reflektorer eller diffusorer i begge posisjoner for å myke lyset.

3.

Sett fyllelyset på motsatt side fra tastelyset. Formålet med fylllyset er å minimere noen av skyggene på motivets ansikt. Fylllyset er ofte diffust eller reflektert, og bør ha en lavere intensitet enn nøkkellyset for å legge til dybde og forhindre et flatt utseende til fagets ansikt.

4.

Legg til flere lamper som ønsket for å oppnå forskjellige aksenter eller effekter. En bakgrunnsbelysning er vanligvis plassert bak og over motivet på nøkkellyssiden. Når det er fokusert på motivets hode og skuldre, gir det en fremhevende effekt som gjør at motivet 'pop' fra bakgrunnen.Lysene kan også fokuseres på Bakgrunnen for å gi farge eller tekstur, men vær forsiktig med at de ikke distraherer fra emnet.

Tips og advarsler

 • Eksperimenter med forskjellige belysningsoppsett og stiler for å finne det som passer best for ulike emner og situasjoner.
 • De 'feminine' og 'maskuline' lysformene er antikke betegnelser og bør ikke betraktes som regler.
 • Belysning for et portrett i et studio krever vanligvis minst to lyskilder, et nøkkellys og et fylllys. Ytterligere lys kan brukes til å lage aksenter eller oppnå forskjellige effekter. Selv om det er flere forskjellige lyssignaler, er de to mest brukte, den brede belysningsstilen og den korte belysningsstilen. Forskjellen er plasseringen av nøkkellyset i forhold til fagets ansikt.

  Andre artikkelen

  Tips om kutting av Crown Molding
  Hvordan lage en husplan
  Slik kobler du en enkelt utløp til en støpepumpe
  Hvordan installerer jeg en granittplattform med undermonterte kabinelys?
  Hvordan male kjøkkenskap
  Slik forbedrer du husfordelingsverdien
  Hvordan redusere forurensning
  Hvordan å endre beltet på en håndverk belte sander
  Slik fjerner du vinyl gulv raskt
  Slik installerer du gulvbelegg på en diagonal
  Mest effektive Woods for Heat
  Slik kjøper du granitt til et nytt kjøkkenbord
  Hvordan bygge tresavehester
  Hvordan beregner jeg kvadratfilmer?
  Hvordan kutte rustfritt stålfliser
  Tips om Home Demolition Prosjekter i Indiana
  Kjellerisoleringstips
  Hvordan bygge en tilgangsdør
  Hvordan evaluere Kitchen Counter Tops
  Hvilke arbeidstillatelser er nødvendig for remodeling?