Slik bygger du en rustikk peismantelhylle

Slik bygger du en rustikk peismantelhylle 

1.

Mål og skjær ditt tømmerstykke til de dimensjonene du vil ha på mantelen din. Tømmeret skal være minst to tommer tykt.

2.

Skrape toppen, bunnen og kantene på mantelen med en skrape. Bruk et uregelmessig mønster for å skape utseendet av naturlig aldring. Dette vil bidra til det rustikke utseendet. Legg så mye eller lite skrap som du vil.

3. Trykk godt på treet med en hammer for å lage små bukser langs tømmerflaten. Dette vil skape et slitt og gammelt utseende.

4.

Sand noen grove kanter med middels grit sandpapir til glatte splinter. Bruk sandpapiret til å rulle ut kantene på treet også.

5.

Vri mantelen med forsiden ned, så den siden som kommer ved siden av veggen vender opp. Bruk en ruter til å lage en en tomme bred med en tomme dyp innrykk langs baksiden av mantelen. Inndelingen skal være omtrent to tredjedeler så lenge mantelen og sentrert i baksiden av skogen.

6. Kutte et stykke 1-for-en tømmer for å matche lengden på innrykkingen.

7.

Dip en trappe i vannbasert flekk. Tørk flekken på mantelen. Påfør flekker mer liberalt på enkelte områder for å skape variasjoner i treets farge. La flekken tørke.

8.

Kjør skruene gjennom det ene til ett tømmer i veggen hvor du henger på mantelen. Kjør skruene inn i veggtappene for å støte på mantelen.

9.

Slip mantelen over tømmeret slik at det passer med flushen med veggen. Kjør negler fra toppen av mantelen inn i tømmeret hvert par inches for å feste mantelen mot veggen. Fyll sømhullene med treskitt. ​​

Tips og advarsler

 • Du kan også velge å henge mantelhylle med parentes. Braketter er tilgjengelig i hjemmet forbedring butikker i en rekke finish.
 • En mantelhylle kan kle opp peisen din og tjene som anker for rommet. Mantelen, når den er installert over en brølende brann, blir midtpunktet i et hvilket som helst rom. En rustikk utseende mantelhylle er et enkelt gjør-det-selv-prosjekt. Du kan bygge din mantel fra en hvilken som helst type tre du liker. Gjenvunnet tømmer fra en gammel bygning eller et brenningsområde gjør en flott rustikk mantel. Du kan også velge å bruke et enkelt stykke tømmer og forstyrre treet til det har et rustikt utseende.

  Andre artikkelen

  Måter å gjøre Crown Molding
  Slik isolerer du en kjelledør
  Korrekt plassering av dørstolpene
  Rørbøyningsverktøy
  Slik beregner du antall betongblokker i en vegg
  Slik sikrer du Wood til Brick når du bygger et dekk
  Gjør det selv: Konverter en Prefab Patio til et rom
  Hvordan kutte et porselen gulv
  Slik konverterer du en Carpenter Garage til et soverom
  Slik isolerer du 2X4 eksisterende vegger
  Slik fjerner du maling med kokende vann og bake soda
  Slik endrer du et hjem for tilgjengelighet
  Hvordan velge flekk for et tregulv
  Hvordan lage trapprisiko
  Loft design tips
  Slik rengjør du en spyler
  Slik installerer du en mantel uten peis
  Gammel takbjelker gjenbruk alternativer
  Slik beregner du kvadratfot i tommer
  Hvordan å beregne spindel spacing