Slik setter du opp belysning for portretter

Slik setter du opp belysning for portretter 

Utendørs portrettbelysning

1.

Planlegg å skyte portretten tidlig om morgenen eller sen ettermiddag. Dette er tider når lyset fra solen er mykeste og minst direkte. Skyting i middagen kan skape hard, flat belysning på motivet.

2.

Plasser motivet for å vise en to tredjedel eller tre fjerdedel av ansiktet. Solen skal vende mot siden av motivets ansikt som er nærmest kameraet, eller omtrent 45 grader til høyre eller venstre for kameraet. Selv om du kan plassere motivet forskjellig for å oppnå forskjellige effekter, er dette den vanligste og lettest posisjonering.

Sett opp en reflektor på motsatt side av motivet for å fylle ut noen av skyggene som er opprettet av solen. Dette skal skape en myk, behagelig lys for å varme ansiktets ansikt.

4.

Bruk ytterligere belysning som nødvendig for å lyse motivet eller for å oppnå ulike effekter. Hvis du skyter ute med kunstig belysning, må du sørge for at pærene er balansert for dagslys, ellers vil fargene på bildet være feil, da dagslyset er mer blått, og innendørsbelysning er mer oransje.

Studioporteføljebelysning < /h4>

1.

Legg motivet flere meter borte fra bakgrunnen, om mulig. Dette vil minimere eventuelle skygger i bakgrunnen. Som med utendørsportretter, er en to tredjedel eller tre fjerdedeler av ansiktets ansikt den vanligste.

2.

Sett opp nøkkelen eller primærlyset, omtrent 45 grader til høyre eller venstre for kameraet, slik at den vender mot den bredeste eller mest utsatte siden av motivets ansikt. Lyset skal være minst et par meter unna motivet.

3.

Løsne lyset om ønskelig ved bruk av en paraply eller reflektor. Dette skaper en mykere, mindre direkte lyseffekt som er svært ønskelig ved tradisjonell portrettfotografering.

4.

Sett opp et fylllys på motsatt side av motivet for å fylle ut noen skygger. Fylllyset skal være av mindre intensitet enn nøkkellyset, og kan også reflekteres eller diffuseres for å gi en mykere effekt.

5.

Sett opp et baklys bak emne på siden av nøkkellyset, men ute av rammen, som fokuserer på fagene hår og skuldre. Dette vil markere emnet og få dem til å 'pop' ut fra bakgrunnen. Ekstra belysning kan brukes som ønsket for å oppnå bestemte effekter eller stiler.

Belysning er kanskje den viktigste komponenten av portrettfotografering. Riktig belysning kan være forskjellen mellom et profesjonelt utseende portrett og en amatør som ser en. Utendørs portrettfotografering gir det enkleste alternativet for fotografer, da det er nødvendig med minimalt utstyr. Studioportrettfotografering er mer komplekst, men gir større kontroll over bildet. I begge tilfeller er det viktig å huske å ta seg tid for å sikre at belysningen er tilstrekkelig og interessant nok til å skape et behagelig bilde.

Andre artikkelen

Hvordan bygge Batten Board Shutters
Hvordan opprettholde bærekraftighet: Del 19
Hva er fordelene med propangasslogger?
Hvordan lage en Shed Foundation
Hjemmelaget Solar Hot Air Panels
Slik installerer du isolasjon på en Metal Stud Wall
Hva trenger jeg å installere et dørloft?
Hvordan lage et rundt hus
Slik Tile Formica benkeplater
Hvordan bygge en Stud Wall på Betong
Hvordan male en trebørste
Hvordan bygge et bakgård velhus
Slik ruter du en Corian-kant
Slik installerer du nye stormdører på eldre hjem
Hva er den beste måten å isolere en betongplate på?
Hvordan å formatere hardt tregulv
Instruksjoner for hvordan du installerer baksteinsblokker
Hvordan male over tapet på et bad
Hvordan installere Cement Board i en dusj
Lås vaskemaskintyper