Hvordan lage rom-mørkegardiner

Hvordan lage rom-mørkegardiner 

Konstruer grunnleggende gardin

1.

Mål vindu.

2.

Klipp et stykke forhåndsinstallert termisk gardin stoff, samt det dekorative stoffet du ønsker, ca 2 inches bredere og lengre enn vindusrammen. Dette ekstra stoffet gir sying og festing av gardinen til veggen når det trengs. Campus Center for Passende Teknologi ved Humboldt State University anbefaler termisk stoffet Warm Windows, solgt av Warm Company og tilgjengelig online.

3. Legg det termiske gardinet stoffet og dekorative stoff i to lag, en på toppen av den andre. Det isolerte laget vil vende mot utsiden, mens det dekorative stoffet vender mot rommet.

4.

Klem stoffet sammen på alle sider, brett 2 cm på hver side.

/p>

5.

Ny linjer med enkle, rette sømmer --- eller dekorative sømmer du velger --- i vertikale linjer fra topp til bunn over stoffets lengde ved 4- tommer mellomrom.

Sy stoffets kanter til hovedstykket av stoffet, slik de er festet, for å lage ren kanting.

7. Skjær bort trådene eller stoffstykkene fra kantene, vær forsiktig med å forlate minst 1 tommers rom fra sømmen.

8.

Lim flate strimler med magneter eller borrelås på de 2 tommers kantene på gardinen på tre sider: venstre side, høyre side og bunn. Lange striper med borrelås og magneter finnes i store stoffbutikker og kommer i to deler --- de positive og negative sidene. Sy en av disse sidene på gardinens kant. Gjør stripene så lenge som mulig uten å puckere dem. Hvis du må kutte borrelås eller magnetstrimmel, gjør du det, men lim dem så bunnen og toppkanten rører neste stripe for å lage en kontinuerlig linje.

9.

Klipp hull i toppen av gardinene for å imøtekomme gardinringene. Brett kantene på sirklene og sy dem tilbake til stoffet for å lage ren kanting. Klipp bort kaste striper av stoff eller tråd.

Legg til flere rom mørkerefunksjoner

1.

Lim den motsatte delen av kardborrelåsen eller magnetbåndene like utenfor vindusramme --- innen 1 til 2 tommer --- på veggen. Grunnleggende termiske gardiner bidrar til å blokkere lys ut av et rom, men med noen tilføyelser kan rom bli mørkere. Gardinen kan nå holde seg fast mot veggen via magneter eller velcro, som blokkerer lys som lekker inn fra kantene.

2.

Konstruer eller kjøp treplanker for å lage en hette, eller hette, plasseres over toppen av gardinene. Plankene av tre trenger ikke å være av høyeste kvalitet, men de skal passe innredningen din, ha glatte overflater for å unngå splinter og kuttes nøyaktig. Det lange stykket tre skal være lengden av vindusrammen og 3 til 4 fire tommer bred, stykke A. To stykker skal være 4 inches lange og bredden på det lange stykket, stykker B og C. Det siste stykket skal være lengden på det lange stykket og 4 tommer bredt, stykke D.

3.

Lim eller spikestykker B og C i 90-graders vinkler til hver av endene av stykke A Når den ferdige konstruksjonen er plassert slik at Stykke A er parallell med bakken, skal stykker B og C støtte Stykke A av bakken, som en bakeløs benk.

4.

Lim eller neglestykke D til den lange, tynne delen av Stykke A --- slik at Stykke Ds høyre og venstre side berører de lange delene av stykkene B og C. Lim de berørende kantene på Stykker B og C til Stykke D. Du bør nå ha en firesidig struktur: en topp, en høyre side, en venstre side og en bakside. Dette skaper en hette (eller hue) som kan festes til vindusrammen.

5.

Fest hetten til toppen av vindusrammen via lim eller negler. Fest tynn, lang kant e av toppstykket og de tynne, lange sidene av høyre og venstre stykker til vindusrammen slik at den skar ut av rammen, som en ventilasjonshette over en komfyr. Dette vil bidra til å blokkere lyset som kommer inn fra gardinens topp.

6.

Fest gardinet til gardinringene med hullene du kutter og sy. Heng ringene til stangen og heng gardinestangen på vinduet.

Tips og advarsler

 • En gardinskive kan brukes i stedet for gardin stang og ringer.
 • Ulike gardindesign kan også bygges hjemme, inkludert opphengsgardiner.
 • De som er praktiske med en symaskin, kan lage sine egne termiske gardinstoffer.
 • Bruk riktige forholdsregler når du bygger hetten og når du syr og skjærer stoffene.
 • Room-darkening gardiner brukes ikke bare for å blokkere lyset i løpet av dagen, men --- hvis laget med visse materialer --- kan også bidra til å spare på energiregninger. Mørkningsgardiner er litt annerledes enn blackout gardiner; mens blackout gardiner kan frata et gitt innendørs rom på over 99 prosent av utenforlyset, forhindrer romdempende gardiner ikke nødvendigvis å blokkere så mye. De kan imidlertid redusere 1/3 av varme- og kjøleenergien som vanligvis går tapt gjennom vinduene og bli gjort hjemme for så lite som 40 dollar.

  Andre artikkelen

  Billige måter å forbedre kjøkken benkeplater
  Kjøkken Oppsett Tips
  Hvordan å gjenopprette støpejern klø fot badekar
  Hva er en nederlandsk dør?
  Hvordan bygge et skur med 2 historier
  Slik henter du en betongpaviljong rundt en kjellervindu
  Definer et dynedeksel
  Hvordan erstatte skiferfliser
  Hva er Cedar logger bra for?
  Kobolt vs Titanium Drill Bit
  Hvordan lage en Stage Coach Valance
  Toskanske stil ideer
  Hvordan måle Dør Trim
  Slik forsegler MDF-paneler med polyuretan
  Do-It-Yourself Paving Stone Prosjekter
  Rørbøyningsverktøy
  Energikredittinformasjon
  Slik måler du for mursteinfiner
  Slik festes en takvifte til et betongloft
  Hvilken malefarge komplementerer eikskap?