Hvordan kutte en aluminium bar

Hvordan kutte en aluminium bar 

Kutting med en Hacksag

1.

Bruk et målebånd for å bestemme hvor du skal lage kuttet. Merk det med en rett linje med en blyant blyant. Hvis blyanten er for skarp, kan det hende at linjen ikke er lett synlig. Bruk en tømrerfirkant, hastighet firkant eller tri-kvadrat for å sikre at linjen er rett.

2.

Fest aluminiumet sikkert i en skrue bli guidet langs kuttlinjen. En hacksaw utøver mye kraft når det skjærer, så sørg for at aluminium er tett klemmet på plass. Vise-kjever kan markere aluminiumsfinishen. Ved å bruke stykker av skraptre mellom skrubbe og aluminium vil du holde stykket ufarget.

3.

Start kuttet ved å trekke hacksagen mot deg og veilede den for å engasjere kutt linje. Etter tre eller fire slag vil det bli dannet en hylle, og hacksagen vil være mindre sannsynlig å vandre utenfor kutlinjen. Gjør et par fremoverstreker, forsiktig i begynnelsen, til karmen er godt etablert både i dybden og i retning av kuttlinjen.

4. Når bladet er stabilt i kerfen, ta fastere og lengre slag som fjerner mer materiale. Å tvinge kniven vil få det til å binde seg. Fokuser oppmerksomheten på å holde hacksaw-bladet rett i kerven. Et hvilket som helst trykk på hver side av kerven vil føre til at det kurves. Ved å holde hacksagrammen (som holder bladet) i en svak vinkel, kan du hjelpe med å holde bladet sentrert.

Bordsag ved hjelp av en målerboksmåler

1.

Mål og merk aluminiumen din på samme måte hvis du vil bruke en bordsag til å kutte aluminiumstangen. Baren bør være 1/4-tommers tykk eller mindre for å kutte den med en bordsag. Du vil bruke miter-boksemålerbordsvedlegget for å stabilisere aluminium og holde vinkelen presis.

2.

Sett bordsagens målemåler til 90 grader. Juster kuttlinjen slik at sagbladet kommer i kontakt med den på riktig side.

3.

Slå på bordsagen og mate aluminium sakte og jevnt. La arbeidet sette tempoet. Ikke press for hardt eller tvinge denne prosessen på noen måte.

4.

Når kuttet er ferdig, fortsett å holde stykket fortsatt. Slå av saga og la bladet stoppe før du fjerner begge deler av aluminium.

Rip Aluminium med bordsag

1.

Mål og merk aluminiumet ditt. Sett bordsagens rip gjerd til ønsket bredde. Et rip gjerde er et tillegg til bordssagen og hjelper brukeren å kutte materialer med mer sikkerhet og presisjon. Rip gjerdet holder materialet parallelt med sagbladet.

2.

Fest fjærbrettet på plass slik at det holder aluminiumet godt mot rip gjerdet. Plasser fjærbrettet nærmest sagbladet så langt frem som mulig uten å la sagbladet komme direkte mellom fjærbrettet og rip gjerdet. En viss mengde nedadgående trykk for å holde aluminiumet flatt mot bordet kan også være nødvendig avhengig av bredden på rippen. Se kuttet forsiktig for å se om dette virker ønskelig.

3.

Slå på bordssagen og mate aluminium sakte og jevnt. Ikke press for hardt eller tvinge denne prosessen i uansett. Bruk en trykkpinne til å mate de siste få tommene, og hold fingrene klar av både sagbladet og aluminium.

4.

Fortsett å holde stykket fortsatt når kuttet er fullstendig. Slå av saga og la bladet stoppe før du fjerner begge deler av aluminium.

Tips og advarsler

 • Bruk et kvalitetspar av sikkerhetsbriller for å beskytte øynene dine når du kutter metall. Det kommer til å være mange små skårer av aluminium som kommer av bordsagbladet. De fleste av dem vil gå trygt under bordet, men noen vil blåse eller bli spratt rundt i uforutsigbare retninger. Vær sikker, ikke lei deg!
 • Kun erfarne bordssagbrukere bør forsøke å bruke en bordsag til å kutte metall eller plast. Du bør ha tre til fem store prosjekter ved hjelp av tre som er ferdig før du prøver å kutte myke metaller eller plast.
 • Når du kutter aluminium eller noe mykt metall med en bordsag, må du løfte bladet til maksimal høyde. Dette setter det mest nedadgående presset på stykket som skal kuttes, holder det mot bordet. Ikke sett sagbladet i en minimumshøyde som knapt fjerner stykket. Dette setter energien til sagbladet i direkte motsetning til bevegelsen av stykket. Det er den farligste bladhøyden mulig.
 • Aluminium er et mykt metall og er lett tilgjengelig i de fleste byggeforsyninger og store boksvarebutikker. Det er mange måter å trygt kutte aluminium på. Tre forskjellige metoder beskrives i denne artikkelen.  Vær oppmerksom på advarslene nedenfor. Mykt metall kan sikkert kuttes, men det er noen nødvendige forholdsregler du må observere. Følg disse instruksjonene nøye for å maksimere sikkerheten din.

  Andre artikkelen

  Hvordan beregne hvor mye flekk å bruke på gulvet
  Slik reparerer du krymping og sprekker i betongbjelker
  Slik installerer du et kjøkken tilbake Splash
  Om interiørdekorasjonsklasser
  Gjør det selv hjemmerammer
  Stort bad Ideas
  Hvordan beregne hullstørrelsen for skruer
  DIY Radiant Heat Flooring
  Baby Girl Nursery Room Ideas
  Hvordan lage din konkrete utseende toskanske
  Slik rengjør du sagstøv ut av tvungen luftkanaler etter renovering
  Hvordan installere Patio Door Rollers
  Hvordan å Fix Drywall Cracks
  Sheetrock Ceiling Ideas
  Slik henger du et velkomstskilt på en vegg
  Slik bruker og finner gjenvunnet byggematerialer
  Slik installerer og klipper du Vinyl
  Slik legger du til en dusj i kjelleren
  Designe ditt eget hus
  Hvordan trekker jeg inn en lysekrone?