Tips om å velge malfarger

Tips om å velge malfarger  Å velge riktig lakkfarge for et rom kan være en vanskelig prosess. Du vil sørge for at du velger den riktige fargen første gang for å unngå å male om noen måneder eller år. Malingfarger kan bidra til å sette romets stemning, og kan gjøre et rom ser større eller mindre. Rom kan bare ha en malfarve eller flere malingsfarger. Fargen du til slutt velger, bør gjenspeile din stil og personlighet.

Match Annet Farger

Malingfargen du velger, bør utfylle romets permanente funksjoner, som peiser eller kjøkkenskap. Hvis du har en peis med røde fargetoner, velg en lakkfarge som vil fungere med dette. Hold opp fargeprøver ved siden av de permanente funksjonene for å se hvilke farger du liker som vil utfylle de andre fargene i rommet. Prøv å velge malingsfarger som fungerer godt med fargene i andre rom i huset, spesielt hvis du har en åpen planløsning. Hvis du planlegger å male en aksentvegg, velger du en mørkere farge i samme familie som hovedfargestofffargen, eller det kan se merkelig ut.

Test før maling

Maling av små områder i rommet med din listeliste farger kan hjelpe deg med å avgjøre hvilken som vil fungere best. Testerstørrelser av maling er tilgjengelig hos de fleste oppussingsbutikker. Prøv å male fargene nær hverandre på testveggen uten å berøre. Testvegget skal få rikelig med naturlig lys slik at du kan se hvordan fargene vises i dagslys. Vær også oppmerksom på hvordan fargene ser om natten. En farge som ser bra ut i dagslys kan virke for mørkt når solen går ned.

Lag et humør

Før velge en malingfarge, tenk på hvilken type atmosfære du vil ha på rommet å gi av. For en beroligende følelse på et bad eller et soverom, se nøytrale farger som taupe eller krem, eller beroligende farger som babyblå. Varmere eller dypere farger som terrakotta, vintage-grå-grønn eller mørkrosa, skaper en sosial atmosfære som er perfekt for spisesalene. Lysere farger som gul kan gjøre et mørkt rom virker lettere. Et langt, smalt rom kan virke bredere hvis du maler de kortere veggene i mørkere farger og lengre vegger i en lysere farge. Et stort rom kan gi en intim følelse hvis det er malt i farger som går fram mot deg, for eksempel gull, oransje, brun og rød. Lag et lite rom som vises større ved å male veggene i tilbakevendende farger, for eksempel grønn, fiolett eller blå.

Andre artikkelen

Hvordan beregne hvor mange poser av betong er nødvendig for en liten pute
Slik bytter du en dørbryter med en dørhåndtak
Drill Sharpener Instruksjoner
Veibeskrivelse for skjæring av takfiltre
Hvordan bygge rulleskinner med spesifikasjoner
Slik installerer du Sticky Back Tile
Håndverk for å dekorere huset
Dekorere barnas rom med Lilo og Stitch
Hvordan spare penger ved å redde
Hvordan lære om å bygge et passivt hus
Hvordan lage et innfelt medisinskap fra en bilderamme
Hvordan Cure Cement
Håndlaget Iron Peis Tools
Gode ​​ideer til barnas lekerom
Hvordan legge Groutless Tile
Slik lapper du sprekker i Garage Tørrvegg Taping
Hvordan installere utendørs teppe på trapper
Ideer til en bakgårdsdekk
Paraplybelysningsteknikker
Hva er definisjonen av et badekar?