Hva er Gulvkvalitet og tetthet?

Hva er Gulvkvalitet og tetthet? 

Kvalitet

Tetthet, fiber, bunkehøyde og total finish er indikasjoner på teppens kvalitet. Jo høyere og tettere et teppe er, desto mer materiale er det nødvendig og jo mer slitesterkt. Kvalitetstepper er dyrere fordi mer materiale går inn i konstruksjonen. En god teppe skal føles behagelig under føttene. Hvis det også kan behandles for å være flekkbestandig, noe som vil øke kvaliteten og levetiden.

Tetthet

Tetthet bestemmes av størrelsen på garnet og antall tufter i hver torg på teppet. Tettheten kan måles ved å se på teppens bakside. Et tett teppe har flere tufts, er motstandsdyktig mot slitasje og motstår matting. Overfladisk, tettheten kan virke bra, men når du sprer tufts og ser under, kan bunnen av hver tuft være langt fra hverandre.

Fiber

Gulvteppe er et viktig kvalitetsmål. Nylon, olefin, polyester , akryl eller ull er materialer som ofte brukes i teppefiber. Noen tepper inneholder en blanding av fibre og et overveldende flertall av teppet i dag er laget av syntetiske fibre, med nylon som spesielt populær, fordi den er motstandsdyktig, tåler tunge møbler og kan behandles for å være motstandsdyktig mot motstand. Ull er vanligvis den dyreste fiberen, fordi den er naturlig jordbestandig og flekker rydder seg godt.

Betraktninger

Noen butikker viser en teppe s eksakte spesifikasjoner, inkludert tetthet, vri og høydehøyde. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle, og du må kanskje undersøke et teppeprøve selv. Det er et godt tegn hvis støtten ikke viser. Dette indikerer at teppet er tykkere, tettere og lettere vridd. Dette er spesielt tilfellet med en formell plysj teppe, for hvilken støtten skal være knapt synlig. Du kan også få en generell ide om en teppes tetthet ved å bøye den i riktig vinkel for å se hvor mye støtte som er avslørt.

Advarsel

Noen produsenter identifiserer sine produkter etter klasse. I virkeligheten er ingen universell standard eksisterer og karakteren er mer av et markedsføringsverktøy, sier ACME DIY på nettsiden. Ett selskaps klasse 5 kan ha en annen kvalitet enn en annen produsentens klasse 5. ACME bemerker at den eneste relevante vurderingen gjelder om et teppe er Passer for høy, middels eller lav trafikk. Selv om dette kan være en indikasjon på teppens holdbarhet, er det heller ingen universell standard her, slik at et selskaps 'høy trafikk' kan vare mye lenger enn et annet selskap. Når du kjøper et teppe, kan forbrukerne bli overveldet av det store utvalget av valg. Kvaliteten på tepper varierer betydelig, men å lære om de subtile forskjellene som bestemmer kvaliteten og tettheten av teppet kan hjelpe deg med å gjøre et informert valg.

Andre artikkelen

Hvordan bygge Rolling Barn Doors
Slik installerer du Gips Wallboard
Hvordan fjerner jeg flisene rundt min dusj- eller badekarområde?
Hvordan ikke brenne huset ditt med DIY ledninger
Hvordan kutte flis med tørrsås
Slik installerer du utvendige lukkingshengsler
Office Cabinet Storage Ideas
Slik rammer du en eksisterende veggspiegel
Hvordan kutte en Aluminium Diamond Plate
Hva er en dekkmontert kran?
Hvor tett bør boltene bli strammet
Gratis ideer til å dekorere barnas rom
Slik setter du en trepost
Ideer på å dekorere et ungt par s soverom
Verktøy for å kutte murstein
Hvordan bygge en funksjonshemmet rampe for en bobil
Installasjonsveiledning for gulvstøttesystemer
Lydisoleringstips
DIY: Fjern Vinyl Gulv
Bambusgulv og radiant varme